Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 9. 2023,
10.00

Osveženo pred

8 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,04

Natisni članek

OP ZDA Novak Đoković

Petek, 1. 9. 2023, 10.00

8 mesecev, 2 tedna

Čedalje težje mu je

Đoković je razkril, kaj ga najbolj moti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,04
Jelena Đoković | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Novak Đoković letos že 17. igra na OP ZDA, na katerem je štirikrat dvigni prestižno lovoriko. Srbski zvezdnik je po zadnjem dvoboju na novinarski konferenci razkril, kaj ga v jeseni športne kariere najbolj moti.

Rennae Stubbs
Sportal Đokovićevi navijači tega na bodo nikoli pozabili

Novak Đoković je že nekaj časa poročen z dolgoletno partnerico Jeleno Đoković, s katero imata dva otroka. Družina pa je trenutno njegova največja težava na turneji, ki od teniškega igralca zahteva, da je veliko od doma. Beograjčan pravi, da nima težav s svojimi rutinami in vsakodnevnimi obveznostmi, ki jih ima kot eden najboljših teniških igralcev vseh časov.

"Tisto, kar mi je manj všeč, je čas, ki ga preživim doma." | Foto: Reuters "Tisto, kar mi je manj všeč, je čas, ki ga preživim doma." Foto: Reuters

Čedalje težje mu je

"To mi ustreza, zato sem še vedno tam, kjer sem. Tisto, kar mi je manj všeč, pa je to, da doma preživim manj časa kot prej. Še posebej s spremembami na turnirjih serije masters. Zdaj bo skoraj vsak tovrstni turnir trajal tri tedne. To je preveč. Igram na vse manj turnirjih, ki so priprava za turnirje za grand slam. Tudi turnirji za grand slam so dolgi. Trajajo tri tedne. Najprej so priprave, medijske in sponzorske obveznosti, in če pridem do konca, sta še dva tedna. Zaradi tega imam manj zasebnega življenja. Zdaj, ko sta otroka starejša, mi je še težje," je bil jasen 23-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Danes mora biti veliko bolj previden kot na začetku kariere. | Foto: Guliverimage Danes mora biti veliko bolj previden kot na začetku kariere. Foto: Guliverimage

Danes mora biti veliko bolj previden

Novak je na turneji že zadnjih 20 let in v tem času si je nabral veliko izkušenj. Zaradi tega se veliko lažje privadi na spremembo okolja. Sam meni, da je tenis vedno bolj spoštovan šport, a se zaradi družbenih omrežij ves čas nekaj dogaja. Meni, da mora biti zaradi tega še bolj previden in da mora vse informacije pametno predelati.

"Ko sem začel svojo kariero, je bilo vse drugače. To je nekaj, česar ne moreš ustaviti. Bolj ko se upiraš, hitreje gre mimo tebe. Najti morate formulo, v katero smer gre človeštvo. Danes nekdo objavi fotografijo in isti trenutek jo lahko vidi milijon ljudi. Treba je najti ravnovesje, še posebej pri športnikih," je še povedal 36-letni Srb.

V petek bo spet na delu, v tretjem krogu ga čaka rojak Laslo Đere. Do zdaj sta igrala enkrat, dvoboj pa je dobil trenutno drugi igralec sveta, ki bo tudi v petek favorit za zmago.

Preberite še:

Novak Đoković
Sportal Đoković se je mučil štiri ure in si želel samo spanca
OP ZDA Kaja Juvan
Sportal Brez milosti za prijateljico, Kaja Juvan dobila le eno igro
Ne spreglejte