Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
1. 9. 2019,
11.42

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,32

Natisni članek

skok v športno preteklost Naomi Osaka Cori Gauff teniški globus OP ZDA

Nedelja, 1. 9. 2019, 11.42

4 leta, 8 mesecev

OP ZDA

Dejanje deklet, od katerih bi se lahko številni veliko naučili

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,32
Naomi Osaka, Coco Gauff | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

V petek je bil na turnirju OP ZDA poseben dan za tenis. Ne zato, ker sta se na igrišču pomerili Naomi Osaka in Coco Gauff, ampak bolj zaradi tistega, kar se je dogajalo po dvoboju.

Športniki so danes pravi gladiatorji, ki so pripravljeni narediti vse za dosego svojega cilja. Velikokrat lahko vidimo zmerjanje, žaljenje, provociranje … Naomi Osaka in Coco Gauff pa sta v petek pokazali nekaj povsem nasprotnega in marsikdo bi se od njiju lahko kaj naučil. Morda pa bosta s tem dejanjem spremenili dojemanje športa. Nekateri svetovni športniki so ju na socialnih omrežjih že podprli …

Vsi so komaj čakali, da se med seboj udarita igralki, ki bosta skoraj zagotovo v prihodnosti krojili vrh svetovnega ženskega tenisa. Pravzaprav ga Naomi Osaka že kroji, medtem ko je šele 15-letna Coco Gauff na zelo dobri poti, da se prebije med najboljše igralke.

Naomi Osaka Gauff
Sportal Naomi Osaka odpihnila ameriško senzacijo, sledil je čustven odziv #video

Naomi Osako so tudi izdale solze. | Foto: Gulliver/Getty Images Naomi Osako so tudi izdale solze. Foto: Gulliver/Getty Images Marsikdo ob tem dejanju ni ostal ravnodušen

V dvoboju smo videli enosmerni promet, saj je Osaka zmagala z izidom 6:3 in 6:0, dvoboj pa je trajal le eno uro in osem minut. Malokdo pa ni ostal ravnodušen po tistem, kar se je dogajalo po dvoboju.

Coco so po težkem porazu oblile solze, Osaka pa se je še enkrat izkazala za iskreno igralko, potem ko je svojo nasprotnico prepričala, naj ostane z njo in pozdravi svoje navijače. Tega skoraj nikoli ne vidimo na teniškem igrišču. Pozneje je ob svojem govoru zajokala tudi Osaka. Japonka je že lani v finalu OP ZDA proti Sereni Williams doživljala pravo dramo, a te solze so bile drugačne.

Prepričevala jo je, naj raje ostane, kot da joče pod prho

"Ona je jokala, jaz sem jokala, vsi smo jokali. Sploh ne vem, zakaj je ona jokala, saj je dobila dvoboj. Želela sem zapustiti igrišče, ker nisem takšen tip, da bi jokala pred vsemi, in nisem ji želela odvzeti tega trenutka, potem ko je zmagala," je po dvoboju razlagala 15-letna Američanka, ki je šele drugič v karieri igrala na glavnem turnirju za grand slam in je že velika ljubljenka ameriškega občinstva.

Mlada igralka je razkrila, kaj ji je prva igralka sveta, ki je sicer že večkrat pokazala sočutje do svojih nasprotnic, povedala. "Dejala mi je, da je bolje, da ostanem tukaj, kot da jočem pod prho. Prepričevala me je, da naj ostanem, na koncu sem le popustila in ostala. Vesela sem, da me je prepričala, vendarle nisem navajena jokati pred drugimi. Vesela sem, da sem lahko doživela ta trenutek, in vesela sem, da je občinstvo nekako pomagalo meni in njej."

"Zame je definicija športnika, ki te na igrišču obravnava kot svojega najhujšega sovražnika, po končanem dvoboju pa te obravnava kot svojega dobrega prijatelja. In ravno to je storila ona," je še povedala ljubljenka tamkajšnjega občinstva.

Naomi Osaka, Serena Williams
Sportal Eden najbolj bizarnih in dramatičnih dvobojev v zgodovini tenisa #video

"Sama, ko izgubim v garderobi jočem in šele nato grem na tiskovno konferenco." | Foto: Gulliver/Getty Images "Sama, ko izgubim v garderobi jočem in šele nato grem na tiskovno konferenco." Foto: Gulliver/Getty Images

Priznala, da po porazu velikokrat joka pod prho

Naomi Osaka, ki ostaja ena od glavnih favoritinj za zmago, je o tem spregovorila tudi na tiskovni konferenci. "Vse skupaj je bilo spontano. Ko sva se rokovali, sem videla, da je na robu solz. Nato sem se spomnila, kako mlada je."

"Sama, ko izgubim, v garderobi jočem in šele nato grem na tiskovno konferenco. Pomislila sem, da večina ljudi ne gleda tiskovne konference, razen če niso zares veliki oboževalci. Ljudje po navadi gledajo naslednji dvoboj ali gredo domov in ne vedo, kaj se z njo dogaja. Pomislila sem, da bi bilo lepo, če bi nagovorila navijače, ki so jo prišli gledat. To sem naredila povsem spontano," je povedala šele 21-letna igralka, ki je pokazala, da je za svoja leta že zelo zrela oseba.

Ta je pozneje na družbena omrežja Coco poslala še sporočilo, naj da glavo gor in naj bo ponosna nase.

Številni so se že oglasili na družbenih omrežjih

Ta dogodek pa ni ostal spregledan, saj so se ob tem oglasili številni športniki. Zelo očitno sporočilo je dala Sloane Stephens, ki je dejala, kakšen bi moral biti tenis. Oglasil se je tudi nekdanji vrhunski košarkar Kobe Bryant. Ta je zapisal, da je prihodnost ženskega tenisa v dobrih rokah.

Ne spreglejte