Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 5. 2020,
13.29

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,06

Natisni članek

Tudi to je šport Tudi to je šport

Četrtek, 21. 5. 2020, 13.29

4 leta

Tudi to je šport

To so slovenski športniki, ki jadrajo po zdravstvenih vodah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,06
saša golob | Po oznanitvi športnega slovesa odbojkarice Ize Mlakar smo preverili, kateri nekdanji vrhunski športniki se še gibljejo v zdravstvenih vodah. Med njimi je tudi nekdanja vrhunska telovadka Saša Golob, ki je danes gastroenetrologinja. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Po oznanitvi športnega slovesa odbojkarice Ize Mlakar smo preverili, kateri nekdanji vrhunski športniki se še gibljejo v zdravstvenih vodah. Med njimi je tudi nekdanja vrhunska telovadka Saša Golob, ki je danes gastroenetrologinja.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Potem ko je danes ena najboljših slovenskih odbojkaric Iza Mlakar oznanila, da pri 24 letih končuje svojo športno kariero in se bo od zdaj naprej posvečala le študiju medicine, smo preverili, kateri slovenski športniki so prav tako zajadrali v zdravstvene vode.

Nekdanja vrhunska telovadka Saša Golob je pri 26 letih končala študij medicine in je danes specializantka gastroenterologije.

Nekdanji atlet Matic Osovnikar, še vedno slovenski rekorder v teku na 100 (10,13 – Osaka SP 2007) in 200 metrov (20,47 – Atene OI 2004), je zobozdravnik in nadaljuje družinsko tradicijo v Škofji Loki.

Z zobozdravstvom se ukvarja tudi koroški smučar kosovskih korenin Albin Tahiri, ki ga je na odprtju OI v Pjongčangu celo doletela čast nošenja kosovske zastave.

V zobozdravstveni ordinaciji boste srečali tudi nekdanjo smučarko Katjušo Pušnik, ki je zobna asistentka, in nekdanjega kolesarja Jureta Golčerja.

Nekdanja smučarka Katjuša Pušnik je danes zobna asistentka. | Foto: Vid Ponikvar Nekdanja smučarka Katjuša Pušnik je danes zobna asistentka. Foto: Vid Ponikvar

Veliko slovenskih športnikov se ukvarja ali se bo ukvarjalo s fizioterapijo. Med njimi sta tudi športna plezalka Vita Lukan in biatlonec Alex Cisar, ki študirata fizioterapijo na Fakulteti za zdravstvo Angele Boškin na Jesenicah, fizioterapevt pa bo tudi eden najboljših slovenskih vzdržljivostnih športnikov Luka Kovačič.

Športna plezalka Vita Lukan ... | Foto: Ana Kovač Športna plezalka Vita Lukan ... Foto: Ana Kovač

... in biatlonec Alex Cisar študirata fizioterapijo. | Foto: Grega Valančič/Sportida ... in biatlonec Alex Cisar študirata fizioterapijo. Foto: Grega Valančič/Sportida

Preberite še:

Sportal Slovenski zobozdravnik, ki bo nosil kosovsko zastavo
Sportal "Oprostite, ste vi tista Puška?"
Matic Osovnikar
Sportal Matic Osovnikar: Vsak dan grem z veseljem v ordinacijo
Saša Golob
Sportal Se je spomnite s telovadnega parterja? Pri 26 letih je že zdravnica, kmalu prvič tudi mama.
Ne spreglejte