Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 10. 2009,
10.42

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 1. 10. 2009, 10.42

8 let, 1 mesec

Žvižej zabijal, Škof "zaklenil" vrata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
S tekmo med Constanto in Valladolidom se je začela nova sezona lige prvakov. Luka Žvižej se je v slednji izkazal z osmimi zadetki, Gorazd Škof pa je zbral 19 obramb.

V prvi tekmi 4. kroga francoskega državnega prvenstva sta se pomerila Montpellier in Aurillac, kjer se je po pričakovanjih veselil visoke zmage prvi. Vid Kavtičnik je pri zmagi s 40:27 prispeval dva zadetka, imel pa je stoodstotni met.

V sredo je bila odigrana tudi prva tekma lige prvakov. Valladolid Nenada Bilbije in Luke Ščurka je v gosteh s 26:23 premagal Constanto. Slovenski zunanji igralec je dosegel en gol, medtem ko krožnega napadalca tokrat ni bilo v postavi. V skupini A sta nastopila še Vid Kavtičnik z Montpellierjem in Luka Žvižej s Pick Szegedom. Prvi je pri visoki zmagi Francozov dosegel sedem zadetkov in bil drugi strelec srečanja, Žvižej pa je pri remiju sodeloval z osmimi zadetki. Bosna Sarajevo je doma ugnala Chambery, Peter Pucelj je bil s štirimi goli drugi strelec moštva. Veszprem je izgubil v Nemčiji, David Koražija se med strelce ni vpisal. Zagreb je na Norveškem prišel do zanesljive zmage s sedmimi zadetki prednosti, med vratnicami pa je blestel Gorazd Škof, ki je zbral 19 obramb. Zoran Lubej in Dragan Gajič nista dobila priložnosti.

V španski ligi Asobal sta se Valladolid in Aragon razšla brez zmagovalca. Pri domačih se je s šestimi zadetki izkazal Nenad Bilbija, ki je zgrešil le dva strela. Luka Ščurek je igral le v obrambi in si prislužil eno izključitev. Do remija je prišel tudi Arrate Blaža Vončine, ki je zbral 12 obramb (od 40 strelov). Borut Ošlak je doma izgubil proti Gregorju Lorgerju. Organizator igre je zabil dva gola, imel pa štiri zgrešene strele. Na drugi strani Lorger ni dobil priložnosti. V nemški Bundesligi je Mare Hojč za Balingen dosegel dva gola.

Francija

Montpellier : Aurillac 40:27

Nemčija

Dormagen : Balingen 23:27 (11:15)

Ne spreglejte