Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 8. 2011,
11.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Branko Tamše

Sreda, 3. 8. 2011, 11.18

8 let

Velenjčani pri poljskih prvakih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Poljski prvak Wisla Plock Luke Dobelška in Boštjana Kavaša bo v prihodnjih dneh gostil pripravljalni turnir, kjer bodo nastopili tudi rokometaši Gorenja. Na turnirju še Kiel in reprezentanca Japonske.

Rokometaši Gorenja bodo kot prvi izmed slovenskih klubov po premoru preizkusili svojo pripravljenost in se preverili na kakšni od "trening tekem". Priprave za novo sezono so namreč pri vseh že v polnem teku, Velenjčani pa bodo v naslednjih dneh nastopili na pripravljalnem turnirju v poljskem Plocku. Na prvi izvedbi pokala Orlen bosta poleg domače Wisle, kjer igrata tudi dva slovenska rokometaša Luka Dobelšek in Boštjan Kavaš, na turnirju nastopila še nemški Kiel in reprezentanca Japonske. Ekipe bodo igrale po sistemu "vsak z vsakim".

Aktualni slovenski državni podprvaki so k poljskim prvakom, ki jih vodi nekdanji trener Gorenja Lars Walther, odšli fizično dobro pripravljeni, po besedah trenerja Branka Tamšeta jim primankuje le še nekaj specifične rokometne vzdržljivosti in moči, ki jo bodo pridobili z igro in treningi v avgustu. Prva priložnost bo že na Poljskem, kjer pa "osam" ne bo lahko, saj se bodo na uvodnem srečanju turnirja pomerili z nemškim Kielom, v petek sledi dvoboj z domačo Wislo, ki je v minulem državnem prvenstvu skalp državnega prvaka presenetljivo vzela Kielcam, dan kasneje pa še z izbrano vrsto Japonske.

"Ta turnir je po kakovosti izjemno močan. Morda je za nas na sporedu nekoliko prehitro, saj smo s pripravami začeli šele pretekli teden. Ostale ekipe, s katerimi se bomo pomerili, se pripravljajo nekoliko dlje in so že v fazi uigravanja, zato jim bo turnir zelo koristil, mi pa smo do sedaj opravili komaj en trening z žogo, ker je v tem obdobju priprav v ospredju kondicija. Dali bomo vse od sebe, vendar rezultat nikakor ne bo v prvem planu. Vsekakor nam ne bo vseeno kako bomo prodali svojo kožo, hkrati pa se zavedamo kakovosti vseh treh nasprotnikov," je pred odhodom na 20-urno vožnjo proti Plocku povedal Tamše.

Gorenje bo na Poljskem treniralo po ustaljenem načrtu, ki se torej zaradi turnirja ne bo spreminjal. Ekipa bo pokal Orlen izkoristilia tudi za boljše spoznavanje, saj bodo igralci skupaj preko celega dneva in ne le na treningu. "S te plati je turnir zelo dobrodošel, saj se tako novinci kot ostali igralci lahko drug drugega privadilo in spoznajo, kar nam bo v nadaljevanju zelo koristilo," je ob koncu še dejal Tamše.

Ne spreglejte