Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 10. 2011,
16.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 1. 10. 2011, 16.21

8 let

V Koprivnici zaupajo vase

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Brez treninga na prizorišču prve tekme lige prvakinj bo Krim Mercator vstopil v rokometno sezono pri Podravki, ki naj bi imela na nedeljskem obračunu bučno podporo s tribun.

Navijači Podravke, ki zadnja leta niso množično hodili na tekme hrvaških rokometnih prvakinj, so napovedali vrnitev na tribune. Že v nedeljo ob 15. uri v prvem krogu elitnega tekmovanja naj bi dvorana pokala po šivih. Vstop na tekmo je brezplačen.

V Koprivnici so naredili vse, da bi že na prvi tekmi skupine B vknjižili dve točki. Proti dobro poznanemu slovenskemu nasprotniku Krimu Mercatorju, ki v tej sezoni še ni igral težkih tekem in le malokdo ve, kako prenovljena ekipa "stoji na terenu". Pri Podrvaki so se pred novo sezono okrepili s Srbkinjo Sanjo Damjanović in Hrvatico Lidijo Horvat. Dvema izrednima zunanjima igralkam. "Popolnoma smo osredotočeni na Krim, ne zanimata me niti Larvik, ne Viborg. Močno si želimo, da to tekmo dobimo, pa najsi bo s petimi goli razlike ali enim. Vseeno mi je, pomembne so točke," pravi trener Podravke Neven Hrupec, ki piha na dušo slovenskim nasprotnicam: "Gre za zelo močno ekipo, to vemo vsi. Pri nas smo se letos odpovedali enajstim igralkam, da bi se lahko okrepili z dvema, Krim pa je pripeljal kar sedem novih."

Kako optimistični in navdihnjeni so na hrvaški strani priča izjava hrvaške reprezentantke, odlične desne zunanje Lidije Horvat: "Zmagali bomo. Ali bo le gol ali več, ni pomembno. Glavno je, da ligo prvakov, sploh na domačem igrišču, začnemo z zmago". Kako dobro vzdušje vlada v Koprivnici pa: "Tukaj sem dva meseca, a se sploh ne počutim kot da sem nova. Kot da bi bila del ekipe že dolgo časa." Podravka se je po hudih finančnih težavah, celo političnih igricah postavila na noge. Če se je še minulo sezono mučila v hrvaškem prvenstvu, temu sedaj ne bo tako. Že ciliji so mnogo višji, pa tudi samozavesti je precej več.

Nova direktorica kluba Božica Palčić si želi, da bodo tekme Podravke dogodek za vse Koprivničane in okolico. Mesto druženja, športnega navijanja in zabave. Tako bo v nedeljo v dvorani in pred dvorano sila pestro, k dobremu vzdušju pa bo zanesljivo dodalo ton tudi kakšnih 70 navijačev Krima.

Ne spreglejte