Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 6. 2019,
8.23

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Uroš Bregar slovenska rokometna reprezentanca

Sobota, 1. 6. 2019, 8.23

4 leta, 11 mesecev

slovenke na gostovanje v severno makedonijo

Bregar izbral ekipo za prvi del bitke za SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Ana Gros | Slovenke bodo v nedeljo odigrale prvo kvalifikacijo tekmo za svetovno prvenstvo. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Slovenke bodo v nedeljo odigrale prvo kvalifikacijo tekmo za svetovno prvenstvo.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Slovenska ženska rokometna reprezentanca bo danes odpotovala na prvo kvalifikacijsko tekmo za nastop na svetovnem prvenstvu s Severno Makedonijo. Prvi dvoboj bo v nedeljo ob 20.30 v Skopju, povratni pa v četrtek v dvorani Golovec v Celju. Izmed dvajseterice igralk, ki so sodelovale na pripravah v Zrečah, sta doma ostali Sanja Vrček in Klara Hrovatič.

"Nekaj igralk ima manjše zdravstvene težave, a verjamem da bodo vse optimalno pripravljene za uvodno tekmo s Severno Makedonijo. V Zrečah smo se na tekmice dobro pripravili in v Skopje tako odhajamo po rezultat, ki bi nam dal možnost, da si na povratnem dvoboju pred domačimi gledalci v Celju dokončno priigramo vstopnico za svetovno prvenstvo na Japonskem," je pred odhodom povedal selektor slovenske ženske rokometne reprezentance Uroš Bregar.

Druga, povratna tekma bo na sporedu v četrtek, 6. junija, ob 20.15 v celjski dvorani Golovec. Zmagovalec kvalifikacijskega para se bo uvrstil na svetovno prvenstvo, ki bo med 30. novembrom in 15. decembrom 2019 potekalo na Japonskem.

"Odhajamo po rezultat, ki bi nam dal možnost, da si na povratnem dvoboju pred domačimi gledalci v Celju dokončno priigramo vstopnico za svetovno prvenstvo na Japonskem." | Foto: Sportida "Odhajamo po rezultat, ki bi nam dal možnost, da si na povratnem dvoboju pred domačimi gledalci v Celju dokončno priigramo vstopnico za svetovno prvenstvo na Japonskem." Foto: Sportida

Na koga bo računal Bregar?

Seznam slovenskih igralk za kvalifikacijski dvoboj s Severno Makedonijo: Ana Abina (Krka), Polona Barič (Krim Mercator), Aneja Beganović (Nantes), Živa Čopi (Krka), Nastja Ferenc (Velenje), Teja Ferfolja (Paok), Ana Gros (Brest Bretagne), Alja Koren (Krim Mercator), Lina Krhlikar (Frisch Auf Goppingen), Tamara Mavsar (Krim Mercator), Amra Pandžić (Brest Bretagne), Tjaša Stanko (Krim Mercator), Maja Vojnović (Krim Mercator), Maja Svetik (Mlinotest Ajdovščina), Hana Vučko (Krim Mercator), Nina Zulič (Krim Mercator), Nina Žabjek (Krim Mercator), Branka Zec (Frisch Auf Goppingen).

Preberite še:

Montpellier
Sportal Za evropsko krono Veszprem in Vardar, ki je po preobratu strl srce Barceloni
Vid Kavtičnik Montpellier
Sportal Začenja se rokometni spektakel: kdo od Slovencev bo na prestolu zamenjal Kavtičnika?

 

Ne spreglejte