Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 1. 2019,
12.20

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Branko Tamše

Ponedeljek, 7. 1. 2019, 12.20

5 let, 4 mesece

Branko Tamše je novi trener Zagreba

Tudi uradno: slovenski strateg za krmilom legendarnega hrvaškega kluba

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Branko Tamše - predstavitev | Branko Tamše, nekdanji trener Celja Pivovarna Laško, je danes prevzel mesto glavnega trenerja v hrvaškem Zagrebu. | Foto A. T. K.

Branko Tamše, nekdanji trener Celja Pivovarna Laško, je danes prevzel mesto glavnega trenerja v hrvaškem Zagrebu.

Foto: A. T. K.

Nekdanji strateg slovenskega rokometnega prvaka Celje Pivovarna Laško Branko Tamše je danes točno opoldne v prostorih legendarne športne dvorane Trešnjevka (Kutija šibica) v Zagrebu tudi uradno prevzel krmilo rokometnega kluba Zagreb. Na položaju glavnega trenerja bo nadomestil hrvaškega selektorja Lina Červarja, ki se je zaradi nesoglasij z vodstvom kluba decembra poslovil od položaja trenerja.

Branko Tamše, ki je septembra lani na presenečenje mnogih moral dobesedno čez noč pripraviti kovčke in se po porazu v državnem prvenstvu v Ribnici poslovil od kluba, ki je pod njegovim vodstvom med letoma 2014 in 2018 osvojil pet naslovov državnih in pokalnih prvakov, je novi trener hrvaškega rokometnega kluba Zagreb.

Daljši pogovor z Brankom Tamšetom bomo na Sportalu objavili jutri dopoldne.

Velenjski strokovnjak je imel tudi ponudbo Motorja iz Zaporožja, a se je zaradi neobičajne komunikacije v klubu nazadnje odločil za sodelovanje z Zagrebom.

"Ker do 25. decembra, kot je bilo dogovorjeno, od Zaporožja nisem dobil odgovora, 27. decembra pa so me poklicali iz Zagreba, sem se čez nekaj dni srečal z vodstvom kluba in sprejel njihovo ponudbo. Podpisal sem pogodbo za leto in pol. Če bom to obdobje uspešno oddelal, verjamem, da bom v Zagrebu ostal dolgo časa," je bil Tamše optimističen na današnji zelo dobro obiskani novinarski konferenci, na kateri ga je spremljala žena, prav tako rokometna trenerka Snežana Rodić (ŽRK Velenje).

tamše tamse Zagreb Celje
Sportal Poraz z Ribnico sodu izbil dno: Tamše ni več trener Celjanov. Znan je njegov naslednik.

Po delovanju v velenjskem Gorenju in Celju Pivovarni Laško Tamše prihod v Zagreb dojema kot novo stopničko v svoji trenerski karieri.

Verjame, da je povabilo v elitni klub, kjer so v preteklosti delovali tudi Veselin Vujović, aktualni selektor slovenske rokometne reprezentance, Kasim Kamenica, nekdanji slovenski selektor, in rokometna legenda Velimir Kljaić, tvorec zlate olimpijske medalje za hrvaški rokomet leta 1996, tudi velik kompliment za slovenski rokomet in rokometno stroko na splošno.

Zanimanje hrvaških športnih novinarjev za novo ime na čelu rokometnega kluba Zagreb je veliko. | Foto: A. T. K. Zanimanje hrvaških športnih novinarjev za novo ime na čelu rokometnega kluba Zagreb je veliko. Foto: A. T. K.

"Rad delam veliko, rad delam dobro in rad delam z mladimi igralci, teh pa v Zagrebu ne manjka," je še dejal 41-letni trener in pohvalil svoje predhodnike v klubu. Rokave bo zavihal že danes popoldne, ko se bo srečal z igralci kluba. Večino pozna že od prej. V klubu sta tudi dva slovenska reprezentanta, Gregor Potočnik in vratar Urh Kastelic.

Zagreb v elitni skupini B evropske lige prvakov z osmimi točkami na desetih tekmah trenutno zaseda 5. mesto.

Ne spreglejte