Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 9. 2012,
9.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 1. 9. 2012, 9.49

8 let

Recept za uspeh Krke? Delo z mladimi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Do prve tekme državnega prvenstva je za rokometaše Krke le še nekaj dni. V sezono želijo vstopiti bolje kot lani, na vsakem obračunu dati vse od sebe in pustiti srce na igrišču.

Po lanskem katastrofalnem začetku, ko so v prvih enajstih krogih vknjižili osem porazov, dva neodločena izida in le eno zmago, je na trenersko klop Krke sedel Slavko Ivezič ter ekipo pripeljal iz krize in do končnega sedmega mesta. Podobne, mogoče za odtenek višje uvrstitve si Novomeščani želijo tudi letos. ''Radi bi bolj enakovredno začeli boj. Cilji niso previsoki, želimo si kakovostnega jesenskega dela, ki ne bo prinesel poškodb,'' pravi Slavko Ivezič in dodaja, da bo za prihodnost Krke pomembno predvsem delo z mladimi. ''Vsi mislijo, da sta Krka in Novo mesto raj na zemlji, a tudi mi imamo zelo omejena sredstva. Kakšnega igralca bi še lahko kupili, a ne želimo tvegati. Sezono bi radi zaključili brez dolgov do igralcev. Radi bi, da Krka ostane stabilen prvoligaš. V naslednjih sezonah pa si želimo z mladimi narediti še boljši temelj za prihodnost, kajti ob časih, ki jih pričakujemo, bo to zelo pomembno.''

Nekoliko oslabljeni na položaju levega zunanjega

Ekipa Krke je pred novo sezono doživela tudi nekaj kadrovskih sprememb. Iz Novega mesta so odšli Aleš Sirk, Izidor Hotko, Dejan Čančar in Miha Svetelšek. Ivezič pravi, da imajo na nekaterih mestih zelo solidne zamenjave, manjši problem bi lahko bil na položaju levega zunanjega, kjer sta igrala Čančar in Svetelšek. ''Na tem mestu imamo dva nova igralca. Matjaža Erčulja, ki je že nehal igrati, a bo z dobrim treningom to nadoknadil, in Jana Irmana.''

Pripravljalno obdobje, ki v Novem mestu traja približno mesec dni, je prvega strokovnjaka na klopi Krke po eni strani zadovoljilo, po drugi pa bi si želel drugače. ''Začeli smo dobro, kakovostno, potem pa so se pojavile določene poškodbe, ki niso posledica treninga.'' Omenjene poškodbe so krkaše ohromile za približno dva tedna, kar se je poznalo tudi na pripravljalnih tekmah. ''Ko smo bili kompletni, smo igrali solidno. Na obračunih so priložnost dobili vsi igralci, tudi mladi. Radi bi videli njihov napredek, koliko bomo lahko računali na njih,'' pove Ivezič, ki delu z mladimi namenja veliko pozornosti. Ne nazadnje je precej trofejni selektor mladinske reprezentance. In prav tam ga je, še preden je postal trener Krke, spoznal igralec Matej Flajs, ki pravi, da se ni spremenil. ''Še vedno je tak, kot je bil takrat,'' ga kratko in jedrnato opiše Flajs.

Sposobni presenetiti? Zakaj pa ne?

Krka se bo, če bo prvenstvo šlo v pričakovano smer, borila za sredino lestvice. A vseeno, presenečenja se dogajajo in Flajs meni, da so za kaj podobnega zreli tudi Novomeščani. ''Imamo ekipo, ki lahko vsakega premaga in po drugi strani z vsakim izgubi. Če bomo vsako tekmo odigrali s polno močjo, si nimamo kaj očitati.'' Favorit? ''Zelo dobro ekipo ima Gorenje … Drugače pa Krka, seveda,'' še v smehu pove 23-letni Flajs.

Ne spreglejte