Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 11. 2007,
16.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 29. 11. 2007, 16.26

8 let

Navdih Kozline za prvo celjsko točko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v uvodnem krogu skupine F evropske lige prvakov v gosteh igrali neodločeno 24:24 z madžarskim Veszpremom.

Začetek dvanajste sezone celjskih rokometašev v ligi prvakov se je začel z osvojeno točko v Veszpremu, ki so jo pred dvobojem pričakovali le največji optimisti. Celjani so na gostovanju pri madžarskem podprvaku - z njimi so se nazadnje uradno pomerili v kvalifikacijah za ligo prvakov v sezoni 1994/95, ko so jih Madžari izločili - tokrat zasluženo osvojili točko, odločilen gol pa je v zadnji sekundi dosegel Miladin Kozlina, ki je sicer vseh svojih pet zadetkov dosegel v zadnjih enajstih minutah razburljivega dvoboja.

Temeljito prevetrena celjska ekipa, ki se v zadnjem času sooča s poškodbami številnih igralcev, je tekmo začela z dvema goloma Edvarda Kokšarova, v nadaljevanju pa zaigrala neodgovorno ter zapravila dve stoodstotni priložnosti in dve sedemmetrovki. Gostitelji so jih pred bučnim domačim občinstvom in na krilih nekdanjega celjskega vratarja Dejana Periča najprej ujeli in si nato priigrali rahlo prednost. Madžarski rokometaši so v prvem polčasu prevladovali in ves čas imeli dva ali tri gole zaloge.

Zaradi blede in neprepoznavne igre je marsikdo v drugem polčasu pričakoval potop slovenskih prvakov, a zgodilo se je prav nasprotno. Očitno so ostre besede trenerja Kasima Kamenica v slačilnici dvignile Celjane, ki so začeli loviti domačine in jih v 40. minuti vnovič ujeli (16:16). V nadaljevanju so - navzlic bravuroznim obrambam vratarja Gorazda Škofa - spet v napadu zapravljali lepe priložnosti, kljub temu pa dvoboj pripeljali do negotove in razburljive končnice.

Zadnja minuta je bila naravnost infarktna. Norveška sodnika sta gostiteljem 23 sekund pred koncem zaradi korakov kapetana Istvana Pasztorja vzela žogo. Pivovarji so krenili v zadnji napad s sedmimi igralci v polju, saj je vrata zapustil Škof, na igrišče pa stopil zunanji igralec Aleksandar Stojanovič. Tri sekunde pred koncem je bil narejen prekršek, Kozlina pa je v zadnji sekundi z močim strelom s šestih metrov neubranljivo streljal v spodnji desni kot Peričevih vrat in Celjani se ob koncu zasluženo veselili nekoliko nepričakovane točke v Veszpremu.

Ne spreglejte