Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 10. 2009,
15.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 1. 10. 2009, 15.54

8 let

Na Poljskem bi zadovoljila že točka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Za edinega slovenskega predstavnika med evropsko elito, Gorenje Velenje, se začenja zares. Ne najbolj prepričljive igre v DP sicer niso najboljši obet, zato se liga prvakov še bolj nestrpno pričakuje.

Slovenski prvaki iz Šaleške doline v domačem prvenstvu še niso prepričali, njihove predstave niso bile na najvišjem nivoju, zato v taboru Gorenja težko ocenijo, kje trenutno so. "Dejstvo je, da letos kot ekipa še nismo pokazali prave igre. Pred nami je obračun z zelo motiviranim in močnim nasprotnikom, mi pa potrebujemo le eno tekmo z dobrim pristopom in koncentracijo, da se 'dvignemo'," pravi izkušeni Jure Natek, ki še kako dobro ve kaj pomeni pozitiven vstop sezono lige prvakov.

"Domačinska ekipa Kielc"

V soboto nekaj po 19. uri bodo "ose" po dveh letih spet zaigrale med najboljšimi evropskimi moštvi. Prva naloga je vse prej kot lahka. "S Kielcami smo letos že igrali pred mesecem in pol v Nemčiji, a tisti dve tekmi nista pravi pokazatelj razmerij moči. Šlo je bolj za 'tipanje'," razlaga prvi strokovnjak na klopi prvakov Ivica Obrvan, ki se zaveda, da je pred njim in ekipo velik izziv: "Gre za najtežjega možnega nasprotnika, ki se je prebil iz kvalifikacij. Kielce je ambiciozna ekipa s širokim kadrom igralcev. V domačem prvenstvu je superiorna in zmaguje s veliko gol razliko, med šest in petnajst goli. Kar je še posebej potrebno poudariti je to, da gre za 'domačinsko ekipo', ki jo je na njihovem igrišču zelo težko premagati." Na klopi sedi nekdanji vrhunski rokometaš v nemški Bundesligi Bogdan Wenta, danes pa selektor poljske izbrane vrste, ki jo je popeljal celo do naslova svetovnega podprvaka leta 2007.

Velenjčani, ki nastopajo v skupini B skupaj z Veszpremom, Chamberyjem, Rhein-Neckar-Lowenom, Bosno in prvim nasprotnikom iz Poljske, si želijo predvsem dvigniti nivo igre. Trener pa bi bik zadovoljen z: "Vse kar bo v Kielcah več od poraza, bo uspeh. Tudi če izgubimo in odigramo dobro, bom zadovoljen. Poraz v tej fazi tekmovanja – prvem krogu – še ne bi bil kritičen, saj imamo pred sabo deset tekem."

Kdaj "pravi" Ivan?

Kapetan Sebastjan Sovič, ki se počasi vrača po poškodbi rame, ob tem dodaja: "Vsi vemo, kaj je naš cilj: da se prebijemo v drugi del. Smo zelo motivirani kot edini slovenski predstavnik si želimo najbolje, kar je možno, predstavljati barve naše države."

Velenjčani se letos ponašajo z izjemno kvalitetno zasedbo, ki pa očitno potrebuje nekakšno spodbudo, da poseže po vrhunskem rokometu. Dodatno vrednost in veliko upanje zbuja tudi Ivan Čupić, ki se je po poškodbi pred pol leta vrnil na rokometne parkete: "Pet mesecev je dolga doba, potrebujem nekaj časa, da se mi vrneta občutka za žogo in dvorano. Ne morem reči, kdaj bom 'pravi' Ivan!" Kljub vsemu se nadeja uspeha na prvi tekmi najbolj imenitnega evropskega tekmovanja. Točka ali dve bi Gorenju zagotovo dali dodatnega zagona pred prvim domačim obračunom 11. oktobra, ko v Velenju gostuje Bosna.

Ne spreglejte