Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 12. 2019,
21.45

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

2

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško liga prvakov liga prvakov rokomet Elverum Handball

Nedelja, 1. 12. 2019, 21.45

4 leta, 5 mesecev

LIGA PRVAKOV, 10. KROG

Visok poraz na severu Evrope: Celjani izgubili za 11!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

2

Celje PL - Pick Szeged | Celjane čaka pomemben boj za nove točke. | Foto Grega Valančič/Sportida

Celjane čaka pomemben boj za nove točke.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 10. krogu lige prvakov s kar 26:37 izgubili pri zadnjeuvrščeni ekipi skupine A, norveškemu Elverumu. Pivovarji so želeli z zmago potrditi nastop v osmini finala lige prvakov, zdaj pa se bodo morali za izločilne boje še potruditi. Na "slovenskem festivalu" na Madžarskem je Szeged nadigral Zagreb, med strelce pa se je vpisalo kar šest Slovencev. V nedeljo bo na sporedu veliki derbi med PSG in Barcelono Jureta Dolenca. 

Celjani so po visokem domačem porazu prejšnji teden proti favoritom iz Szegeda upali na boljši razplet na severu Evrope, v najboljšem primeru bi si lahko z zmago tudi že dokončno izborili nastop v osmini finala lige prvakov. A po današnji skromni predstavi bodo morali priložnost za to iskati v nadaljevanju tekmovanja. Pri Celjanih je bil najboljši strelec Kristjan Horžen s petimi goli.

"Pozna se nam, da smo ekipa, ki ima igralce, ki potrebujejo zelo veliko treninga, nam pa je tega v zadnjih dneh zaradi vseh težav manjkalo. Bolezni in poškodbe so nam onemogočile, da bi skupaj trenirali, to pa se je žal videlo na tekmi. Nismo pokazali tistega, kar smo se dogovorili, analizirali nasprotnika, tega nismo izvajali na igrišču že vse od začetka. Nismo imeli pravega fokusa, nismo pokazali tega kar nas je že krasilo, sploh in predvsem v fazi branjenja. Veliko težav smo imeli tudi zaradi slabega vračanja in Elverum je naredil razliko, ki je nismo uspeli loviti. V napadu smo prihajali do lepih priložnosti, a glave niso bile prav e in zgrešili smo veliko čistih strelov. Moramo se pobrati, še vedno imamo šest točk, še vedno smo v igri za napredovanje, nas pa sedaj čakajo zelo pomembne tekme v domačem prvenstvu, zato moramo dvigniti igralce in nivo igre ter maksimalno oddelati naloge do konca leta," je po visokem porazu na Norveškem povedal trener Pivovarjev, Tomaž Ocvirk.

Tekma na Norveškem je bila zadnja letos za Celjane v ligi prvakov, odigrali bodo še štiri (s PSG in Barcelono doma, v gosteh z Aalborgom in Flensburgom), naslednji tekmec bodo februarja 2020 Parižani.

Zagrebčani so pod vodstvom zdaj že nekdanjega slovenskega selektorja Veselina Vujovića doživeli visok poraz pri Szegedu (33:23), na dvoboju pa se je med strelce vpisalo kar šest Slovencev. Za zmagovalce je Dean Bombač dosegel 4, Mario Šoštarić 3, Nik Henigman in Matej Gaber pa 1 gol, pri poražencih pa Alex Vlah 3, Darko Stojnič pa dva gola.

Janc sedemkrat v polno, Mačkovšek petkrat

Blaž Janc se je izkazal proti Meškov Brestu. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Blaž Janc se je izkazal proti Meškov Brestu. Foto: Žiga Zupan/Sportida V skupini B je Vive Kielce s pomočjo sedmih zadetkov Blaža Janca doma premagal Meškov Brest s 30:24. Simon Razgor se je za poražence iz Belorusije med strelce vpisal enkrat, Jaka Malus pa dvakrat. Montpellier je tesno izgubil v Kielu (33:32), Miha Zarabec pa ni zadel v polno.

V skupini C je Sporting Lizbona, za katerega je branil Aljoša Čudič, prepričljivo odpravil Sävehof  s 27:20, Tatran Prešov pa je s pomočjo štirih zadetkov Januša Lapajneta in Nina Grzentiča nadigral Cocks za 11 golov.

V sredo je Kristianstad Gregorja Ocvirka, ki je dosegel en gol, v skupini D ugnala Wislo Igorja Žabića in Žige Mlakarja, ki je bil s sedmimi zadetki prvi strelec poljske ekipe. Čehovski medvedi so bili v soboto boljši od Kadetten Schaffhausen 29:27, Nik Tominec pa je za švicarskega predstavnika dosegel dva gola.

Jure Dolenec je prispeval dva gola k pomembni zmagi Barcelone v Parizu (35:32), Veszprem pa je s pomočjo petih golov Boruta Mačkovška, štirih Dragana Gajića in dveh Blaža Blagotinška (Gašper Marguč se ni vpisal med strelce) v Skopju z 38:29 premagal Vardar, pri katerem sta  Domen Sikošek Pelko in Staš Skube dosegla vsak po tri gole.

Liga prvakov, 10. krog:

Skupina A:

Lestvica:

Skupina B:

Lestvica:

Skupina C:

Lestvica:

Skupina D:

Lestvica:

Preberite še:

MRK Krka
Sportal Velenjčani ustavili Loko, Krka pa Maribor, Dobova boljša od Kopra
Celje PL - Pick Szeged liga prvakov
Sportal V celjskem Zlatorogu igra mačke z mišjo
Ne spreglejte