Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 2. 2014,
22.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator Larvik liga prvakinj

Sobota, 1. 2. 2014, 22.13

8 let

Krimovke uspešno začele glavni del lige prvakinj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Rokometašice Krima Mercatorja so v 1. krogu glavnega dela lige prvakinj premagale Larvik. Izbranke Toneta Tislja naslednja tekma v tem tekmovanju čaka prihodnjo nedeljo v Podgorici proti Budućnosti.

Čeprav je za krimovkami kar pester zimski odmor, v katerem je klub objavil, da dolguje nekaj denarja igralkam, štiri pa so klub zapustile, se to ni pokazalo na uvodni tekmi drugega dela lige prvakinj. Domače igralke so z borbeno obrambo, razpoloženo veteranko Sergejo Stefanišin v vratih in razigrano ostrostrelko Andreo Penezić strle norveški oreh in dosegle pomembni točki v boju za polfinale, do katerega pa vseeno vodi trnova pot, saj izbranke Toneta Tislja čakajo še po obračuni z vsaj tako močnima Budućnostjo in Györom.

Tiselj je tekmo začel s sedmerko, v kateri so bile vratarka Sergeja Stefanišin, krilni igralki Tamara Mavsar in Katarina Krpež, krožna napadalka Oana Manea in zunanje igralke Barbara Lazović, Anđela Bulatović in Andrea Penezić. Prav slednja je v tretji minuti poskrbela za vodstvo Krima z 1:0, domače pa so nato z dobro obrambo prednost še nadgradile. V šesti minuta je Mavsarjeva zadela za 2:0, dve minuti pozneje pa Manea za 3:0.

Pri gostjah je bila strelsko razpoložena zgolj Nora Mörk, ki je dosegla prve tri gole za Larvik, ko pa so začele zadevati še druge igralke, je prednost Krima začela kopneti. V 18. minuti, denimo, je bilo le še 6:5. A domače niso dopustile priključka. Po novem zadetku Manee so v 27. minuti spet vodile za tri gole (11:8), na glavni odmor pa so nesle dva zadetka zaloge.

Drugi polčas se je začel vzpodbudno, saj so gostiteljice v 34. minuti znova vodile za tri (14:11) kljub igralki manj. Z borbeno predstavo so ostajale vsaj v rahli prednosti tudi v naslednjih minutah, ritem pa držale tudi z rotacijami, ki jih je bilo kljub odhodu štirih igralk v zimskem premoru dovolj celo za končni uspeh proti staremu znancu iz lige prvakinj.

Dvakratne evropske prvakinje so zmago začele vonjati že v 48. minuti, ko je Daniela Piedade ob igri z dvema krožnima napadalkama zadela za 19:15. Sledila je minuta odmora gostij s severa Evrope, ki se proti domači obrambi niso najbolje znašle, prav tako pa bile velikokrat pri strelih nenatančne. A ta ni prinesla preobrata, Krim je zbrano odigral tudi zadnje minute tekme in prišel do zaslužene zmage.

Ne spreglejte