Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
5. 1. 2016,
21.15

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Dean Bombač Slovenija Makedonija rokomet prijateljska tekma Celje Zlatorog Poljska

Torek, 5. 1. 2016, 21.15

1 leto, 6 mesecev

Dean Bombač kliče na nujno pomoč strelca od daleč

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Po še drugem remiju rokometne reprezentance z Makedonijo v dveh dneh na pripravah za evropsko prvenstvo Dean Bombač pogreša več protinapadov in učinek strelcev od daleč.

Dean Bombač bo imel na prihajajočem evropskem prvenstvu – vsekakor si upamo trditi, da bo zanesljivi potnik v Vroclav – zanesljivo drugačno vlogo kot v preteklosti. Seveda, pomembnejšo. Da je pomemben ustvarjalec slovenske igre, je pokazal na obeh prijateljskih tekmah z Makedonijo – z goli, izsiljenimi sedemmetrovkami in asistencami. V Celju je Uroš Zorman počival, zato je bil Bombač srednji zunanji številka ena.

Vrhunska obramba, premalo protinapadov

Vseeno je po novem remiju z Makedonci v Celju, bilo je 23:23, nizkemu številu zadetkov primerno najprej pohvalil nekaj drugega. "Če smo iskreni, igramo vrhunsko obrambo. Vratarjema je v gol ušlo nekaj žog, ki sta jih praktično že imela pod nadzorom. S tem elementom moramo biti super zadovoljni. Dejstvo pa je, da smo imeli v drugem polčasu le en protinapad, a še ta je bil nekoliko po sreči. To mam manjka, na prvi tekmi smo to imeli. Gre za del treninga, a s pol- in protinapadi ne bi smeli imeti težav," je prepričan Primorec.

Ta ni našel pravega odgovora, zakaj je Slovenija predvsem na začetku, a tudi pozneje, delovala premalo energično: "Čeprav se dobro počutim, sem tako včeraj kot danes igral ogromno, zato sem utrujen. Glede delov tekme brez energije pa ne vem, kaj bi odgovoril." Zato pa so Slovenci pravo bojevitost in ognjevitost našli v končnici, ko osem minut niso dobili zadetka, nadoknadili so tri gole zaostanka in imeli priložnost za zmago.

Pozabljanje bo lahko drago

Ta se je verjetno izmuznila že prej. Kot pravi drugi strelec lige prvakov, je še vedno veliko novosti, ki jih še osvajajo, zato se ob določenih situacijah na igrišču (marsi)kaj pozabi: "A v prihodnje se ne bo smelo pozabljati, saj nas bodo tovrstne napake lahko stale dveh točk. Najpomembnejše pa je, da bo začel delovati strel z razdalje. Klemen Cehte in Borut Mačkovšek nam to morata dati, ni druge izbire."

Slovence do konca tedna čakata še dve tekmi s Hrvaško, v petek in soboto, ki jim bosta pokazali še jasnejše zrcalo o trenutni pripravljenosti.

Ne spreglejte