Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
1. 9. 2020,
10.46

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,96

Natisni članek

Dušan Kosić Robert Koren Prva liga Telekom Slovenije Branko Veršič NK Celje

Torek, 1. 9. 2020, 10.46

3 leta, 8 mesecev

Branko Veršič ni več športni direktor NK Celje

Velike spremembe v Celju. Kaj bo s Korenom?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,96
Dušan Kosić | Nepozabno veselje Branka Veršiča in Dušana Kosića po osvojitvi državnega naslova. | Foto Grega Valančič/Sportida

Nepozabno veselje Branka Veršiča in Dušana Kosića po osvojitvi državnega naslova.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenski nogometni prvak Celje, ki bo malce po 13. uri izvedel ime tekmeca v 3. krogu kvalifikacij za ligo Europa, je ostal brez športnega direktorja. Branko Veršič, ki je v zadnjih treh letih skupaj s trenerjem Dušanom Kosićem zagradil šampionsko ekipo, je zaradi službenih obveznosti zapustil odgovorni položaj. Ga bo nasledil Robert Koren, ki ne bo več opravljal funkcije člana strokovnega štaba?

Dušan Kosić
Sportal Celjani bodo potovali, diši po evropskem spektaklu v Fazaneriji, Olimpija pa ...

Celjani so v sezono 2020/21 vstopili kot branilci državnega naslova. Prvič so okusili nastop v kvalifikacijah za ligo prvakov, izpadli v 2. krogu proti norveškemu prvaku Moldeju, danes pa bodo izvedeli ime tekmeca, s katerim se bodo spoprijeli 24. septembra v 3. krogu kvalifikacij za evropsko ligo. Ravno na dan, ko bodo pogledi uprti v Nyon, pa se je v celjskem klubu zgodila odmevna sprememba. Branko Veršič, ki je kot športni direktor zgradil tesno vez s trenerjem Dušanom Kosićem in pomagal popeljati celjsko zasedbo do zgodovinskega uspeha v Prvi ligi Telekom Slovenije, je zaradi službenih obveznosti ponudil odstop s položaja športnega direktorja.

NK Celje se zahvaljuje Veršiču

Branko Veršič, ki živi na Ptuju, je že 18 let zaposlen v podjetju Ahac iz Šentjurja. | Foto: Osebni arhiv Branko Veršič, ki živi na Ptuju, je že 18 let zaposlen v podjetju Ahac iz Šentjurja. Foto: Osebni arhiv Upravni odbor NK Celje, ki se ga je v zadnjem letu povezovalo z vstopom ruskih vlagateljev v klub, je njegov odstop sprejel. ''NK Celje se dosedanjemu športnemu direktorju zahvaljuje za ves njegov doprinos k uspehom našega kluba in mu na njegovi nadaljnji življenjski poti želi vse najboljše,'' so zapisali na klubski strani rumeno-modrih, ki so v prvenstveno sezono vstopili slabše od pričakovanj.

V uvodnih dveh nastopih so brez doseženega zadetka osvojili le točko. Najprej so doma v ''superpokalnem'' spopadu ostali brez točk proti Muri, nato pa remizirali pri Aluminiju.

Bo novi športni direktor Koren?

Robert Koren ni več član strokovnega vodstva NK Celje. | Foto: Ana Kovač Robert Koren ni več član strokovnega vodstva NK Celje. Foto: Ana Kovač Poleg odhoda Veršiča, predanega klubskega delavca, ki se je vsak dan vozil v Celje s Ptuja, pa je državni prvak deležen še ene spremembe. Nekdanji kapetan slovenske reprezentance Robert Koren, ki je v zadnji sezoni sodeloval s trenerjem Kosićem kot član strokovnega štaba in bil velika zakladnica izkušenj in neprecenljivih nasvetov mladim igralcem, ne bo več sodeloval s celjskim klubom v takšni vlogi.

''Robert Koren ne bo več opravljal funkcije člana strokovnega štaba. Kakšna bo njegova vloga v prihodnje, bo znano v prihodnjih dneh,'' sporoča celjski klub, ob tem pa se poraja vprašanje, ali bo Korošec zasedel izpraznjeno direktorsko mesto v pisarni celjskega kluba in postal prvi kadrovik slovenskega prvaka. O tem bo več jasnega v prihodnjih dneh, ko bodo Celjani že vedeli ime naslednjega evropskega tekmeca.

Ante Vukušić
Sportal Olimpijo in Muro pobožala sreča v Evropi
NK Mura, NK Tabor Sežana, prva liga
Sportal Neprepričljiva Maribor in Olimpija v sezono skočila brez zmage #video
Ne spreglejte