Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 9. 2022,
12.00

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

1

Natisni članek

Žiga Laci NK Koper Bartol Barišić NK Domžale NK Olimpija NK Olimpija Marin Pilj Prva liga Telemach 1. SNL

Četrtek, 1. 9. 2022, 12.00

1 leto, 8 mesecev

Spremembe v 1. SNL

Olimpijo zapustil Hrvat, Koper in Domžale prejela okrepitvi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

1

Marin Pilj | Marin Pilj ni več nogometaš ljubljanske Olimpije. | Foto Vid Ponikvar

Marin Pilj ni več nogometaš ljubljanske Olimpije.

Foto: Vid Ponikvar

Zadnji dan prestopnega roka za slovenske klube je postregel s kar nekaj spremembami. Vodilno Olimpijo je zapustil Hrvat Marin Pilj, drugouvrščeni Koper je sklenil dogovor z Žigo Lacijem, Domžalčani pa so bogatejši za mladega hrvaškega napadalca Bartola Barišića.

Vodilni slovenski prvoligaški klub Olimpija, ki je v sedmih krogih zbral maksimalnih 21 točk in si ustvaril lepo prednost pred zasledovalci, se je tik pred koncem prestopnega roka razšel z Marinom Piljem. Hrvat, ki ga je v Ljubljano pripeljal nekdanji trener Olimpije Dino Skender, je v Ljubljani računal na veliko minutažo, a v igri zmajev ni pustil izrazitejšega pečata. Njegove predstave so bile polne nihanja. V tej sezoni je v prvi ligi zbral pet nastopov, na zelenici pa skupno prebil le 261 minut.

Zadnji dan prestopnega poletnega roka je 25-letni Hrvat, s 165 cm eden od najnižjih nogometašev Prve lige Telemach, končal sodelovanje z Olimpijo. Pogodba bi se mu sicer iztekla šele leta 2024. Trener zmajev Albert Riera bo tako v nadaljevanju sezone v zvezni vrsti posegal po drugačnih rešitvah.

Laci iz Aten v Koper

Žiga Laci je kot najstnik zbral za Muro štiri prvoligaške nastope, nato pa se je leta 2020 preselil v Atene. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Žiga Laci je kot najstnik zbral za Muro štiri prvoligaške nastope, nato pa se je leta 2020 preselil v Atene. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Drugouvrščeni Koper je našel zamenjavo za Žana Žužka, novopečenega branilca italijanskega drugoligaša Barija. Novi obrambni steber kanarčkov, ki jim gre v prvenstvu zelo dobro, saj so na visokem drugem mestu, bi lahko postal Žiga Laci. Prekmurec je pred leti, ko je bil še obetaven najstnik, napolnil blagajno Mure, ko se je odpravil h grškemu velikanu AEK Atene.

Mladi slovenski reprezentant si v prejšnji sezoni ni zagotovil mesta v začetni enajsterici, večino tekem je odigral za drugo ekipo Aeka v drugi ligi. Zdaj ima 20 let, v želji po rednem igranju v prvi ligi pa se je vrnil v domovino, kjer bo kot posojen igralec Aeka nosil dres Kopra.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Koper (@fckoper)

Ibričić: Fant z izjemnim občutkom za gol

Zadnji dan prestopnega roka so se okrepile tudi Domžale. Najprej je zvezno vrste rumene družine okrepil 30-letni Avstrijec Daniel Offenbacher, nato pa je v Domžale prišel še mladi Hrvat Bartol Barišić. Nadarjeni 19-letni napadalec zagrebškega Dinama bo igral v mestu ob Kamniški Bistrici kot posojen igralec hrvaških prvakov. Posojen je do konca sezone, njegova tržna vrednost znaša 800 tisoč evrov. S tem se je na lestvici najdražjih nogometašev Domžal na prvem mestu izenačil z Avstrijcem Arnelom Jakupovićem.

"To je fant z izjemnim občutkom za gol. Član Dinama je že 12 let, kar pomeni, da je za njim odlična nogometna šola. Kljub mladosti je v zadnjih dveh letih okusil članski nivo nogometa, saj je veliko časa preživel s prvo ekipo Dinama in hkrati nastopal v 2. HNL. Po poškodbi Vuka in odhodu Georgijevića smo morali ukrepati tudi v napadu. Ponudila se je priložnost za dogovor z Dinamom in veseli smo, da nam je uspelo pripeljati Bartola, enega boljših fantov generacije 2003," je prihod napadalca pokomentiral športni direktor Senijad Ibričić.

Tamar Svetlin bi lahko v ponedeljek oblekel dres Brava na tekmi proti Radomljam. | Foto: Vid Ponikvar Tamar Svetlin bi lahko v ponedeljek oblekel dres Brava na tekmi proti Radomljam. Foto: Vid Ponikvar

Prvoligaški klubi nadaljujejo prvenstvo s tekmami 8. kroga od petka do ponedeljka. Jutri bosta tekmi v Novi Gorici (Gorica – Mura) in Kopru (Koper – Celje), v soboto bo Maribor gostil Tabor iz Sežane, v nedeljo Olimpije Domžale, Radomlje in Bravo pa se bosta udarila v ponedeljek. Omenjena kluba sta zadnji dan prestopnega roka pripeljala kar nekaj odmevnih okrepitev. Mlinarjem sta se pridružila Samsondin Ouro (Mura) in Uroš Korun (prost igralec), Šiškarjem pa David Flakus Bosilj (Verona) in Tamar Svetlin (Celje).

Ne spreglejte