Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 7. 2010,
14.53

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 7. 2010, 14.53

8 let, 1 mesec

Za Muro 05 ne kaže najboljše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vodstvo drugoligaša Mure 05 za zdaj še ni uspelo zagotoviti sredstev za nemoteno tekmovanje, bolj jasno bo desetega julija. Danes v Fazaneriji proti splitskemu Hajduku.

Prvi julij je bil s strani vodstva nogometnega društva Mure 05 zastavljeni rok, da se pridobijo potrebna sredstva za nemoteno tekmovanje v novi sezoni. In v kolikšni meri njim je to uspelo? "Prvi julij je res tukaj, mi pa vseh zastavljenih ciljev še nismo izpolnili. Eden od razlogov za to je gospodarska situacija in stanje v regiji, ki je zelo težavno. Pogovori, ki smo jih vršili, v veliki meri niso bili uspešni, imamo pa še nekaj zastavljenih ciljev v prihajajočih dneh, tako da mislim, da bo zadeva do desetega julija bolj jasna," pravi predsednik kluba Miroslav Topič.

Agonija iz spomladanskega dela se bo nadaljevala

V tem trenutku ima murskosoboški klub zagotovljenih zgolj dvajset odstotkov od načrtovanih 250 tisoč evrov, to pa ne obeta sezone, v kateri bi se Mura 05 borila za vrh druge lige, kakor bi si ljubitelji nogometa v deželi ob Muri želeli. "Glede na to, da smo si licenco pridobili, bi bilo neumno zdaj ne tekmovati v jesenskem delu prvenstva. Kar pomeni, da v prihajajočih dneh, tednih in mesecih moramo izpeljati vse načrtovane projekte, kateri nam bodo dokončno pokazali v tem letu realno sliko od Mure, tako v tekmovalnem in rezultatskem pomenu kot tudi v finančni konstrukciji in možnosti po uspehu," o prihajajoči sezoni pravi Topič. O trenutni situaciji so seznanili tudi igralce, s katerimi naj bi bil dosežen dogovor, da stojijo do konca jesenskega dela klubu ob strani, da se stvari uredijo, sicer v spomladanskem delu niti nima smisla nadaljevati.

Pušnik ni več realna opcija

Ker ni vnaprej zagotovljenih sredstev niti za igralce razumljivo v Muro ne bo Marijan Pušnika, ki bi bil koordinator članskega moštva in nogometne šole. "Pušnik je bil dejansko do zadnjega trenutka pripravljen priti v Mursko Soboto, ampak sam sem ga osebno poklical in mu dejal, da potrebnih sredstev nismo zagotovili in da ne bo lažnih upanj. Povedal sem mu še, da si brez slabe vesti lahko poišče drugo opcijo," pravi Topič, ki pa ne izključuje možnosti, da v kolikor se stanje v Muri izboljša in uredi, da bo koroški strateg, v kolikor bo še prost, spet aktualen.

Proti Hajduku ne bo v ospredju rezultat

V nedeljo so nogometaši Mure pričeli s treningi, prvega zbora pa se je udeležilo kar 25 igralcev, na preizkušnji pa je še nekaj drugih igralcev. Selekcija se bo verjetno pričela že po današnji tekmi s Hajdukom, ki bo ob 18. uri na Fazaneriji. "V rezultatskem smislu je težko kaj dosti pričakovati, ker imamo trenutno vključenih precej mladincev in tudi igralce od drugod. Namen tekme je predvsem, da strokovni štab vidi, na katere igralce lahko v prihodnosti računa, po drugi strani pa je bila priložnost pripeljati v naš kraj en večji klub in to smo želeli gledalcem ponuditi," o tekmi pravi Topič.

Ne spreglejte