Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 12. 2009,
16.15

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 1. 12. 2009, 16.15

8 let, 1 mesec

Volaš: V Maribor gremo sproščeni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V natrpanem prvenstvenemu urniku zaradi podaljšanja jesenskega dela za dva kroga bo jutri odigran 21. krog, lendavska Nafta bo gostovala v pri aktualnih prvakih Mariboru.

Nafta počasi, a vztrajno, nabira prvenstvene točke, nazadnje so osvojili tri točke v soboto v Velenju. S petindvajsetimi točkami so sicer šele na sedmem mestu, vendar jih do tretjega mesta ločijo le štiri točke. "Zagotovo smo šli na gostovanje v Velenje osvojiti kakšno točko, saj vemo, da na gostovanjih ne blestimo. Vseeno smo vedeli, da smo sposobni osvojiti vsaj točko in v tekmo šli s to mislijo. V prvem polčasu smo odigrali res dobro, imeli dosti priložnosti in na srečo zadeli, v drugem delu pa smo se malo povlekli nazaj in obranili rezultat," je tekmo z Rudarjem komentiral strelec edinega zadetka Lendavčanov Dalibor Volaš. Slednji je v dresu Nafte na dvanajstih srečanjih, od tega dvakrat ni pričel v začetni enajsterici, dosegel že osem zadetkov. "Sigurno sem zadovoljen zaradi tega, vendar imajo pri tem veliko zaslug tudi soigralci in upam, da bom nadaljeval v tem ritmu," pravi Volaš, ki je en zadetek v tej sezoni dosegel še v dresu Maribora, trenutno pa je tretji strelec prvenstva.

Zadnja tekma z Mariborom je bila prelomna

Že jutri se bo Nafta pomerila prav proti njegovemu nekdanjemu klubu, za katerega sam pravi naslednje: "Na tekmo gremo sproščeni, dali bomo vse od sebe, da vzamemo kakšno točko. Na zadnji medsebojni tekmi so nas Mariborčani že v prvem polčasu premagali (op. p. - bilo je 0:3), toda tokrat vemo, kako se postaviti in se bomo skušali z njimi nadigravati." Omenjena tekma 12. kroga v Lendavi se je končala z izidom 2:4.

To je bila tekma, ko so v prvi enajsterici pri domačih zaigrali nepripravljeni Siniša Janković, Bela Koplarevics in Jozsef Sebök, kar se je odrazilo tudi na rezultatu 0:3, ko pa je trener Nebojša Vučičević trojico ob polčasu zamenjal, pa se je Nafta vrnila v igro z rezultatom 2:3, na koncu pa jim je zmanjkalo moči in so prejeli še en zadetek. Srbski trener se je po tej tekmi odločil, da nepripravljeni igralci več ne bodo igrali, kar se pozna tudi na točkovnem zbiru. V prvih 12. krogih je Nafta zbrala 11 točk, v naslednjih sedmih pa 14 točk.

Ne spreglejte