Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
15.55

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 15.55

8 let, 1 mesec

V Domžalah brez presenečenja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Domžal so v 7. krogu Prve Lige Telekom Slovenije premagali Interblock z 2:1 (0:1).

Domžale so tudi po sedmem krogu še neporažene. Proti Interblocku so vknjižile že peto zmago v sezoni, do nje pa so prišle v dveh minutah drugega polčasa, ko sta nepazljivost ožje obrambe unovčila Žeželj in Žinko. Nogometaši Interblocka, ki so sicer kar nekajkrat nevarno zapretili in ne nazadnje z lepim zadetkom Roka Elsnerja tudi povedli, pa ostajajo pri osmih točkah in sedmem mestu na prvenstveni lestvici.

Kljub temu, da so slovenski prvaki malce odločneje začeli tekmo, so bile moči na zelenici bolj ali manj ves čas izenačene. Po nekaj polpriložnostih so gosti v 15. minuti prek Rodiča, ki je poskušal z glavo, prvič resneje ogrozili domžalskega vratarja. Dve minuti pozneje so gostitelji vrnili s podobno mero, saj je Zahora z natančno merjenim strelom dodobra namučil Strajnarja. Po novih razburljivih trenutkih, v katerih so glavne vloge odigrali Zahora na eni ter Jolič in Rodič na drugi strani, so Ljubljančani povedli.

Interblock si je priigral prosti strel 40 metrov od vrat Domžal. Izvedel ga je Rakovič, ki je poslal lep predložek v kazenski prostor Domžal, tam je Akoto z glavo podal nazaj do Roka Elsnerja, slednji pa je s "škarjicami" in s pomočjo vratnice žogo zabil v gol. Deset minut pozneje je Zahora s prostega strela spet natančno meril, vendar se je na pravem mestu znašel Strajnar. Prav ob koncu polčasa, ko je med drugim Žeželj zapravil novo lepo priložnost za izenačenje, pa sta obe ekipi na igrišču ostali le s po desetimi igralci, saj sta bila zaradi "petelinjenja" izključena Knezovič in Rodič.

V drugem polčasu so izbranci Slaviše Stojanoviča kmalu postavili stvari na svoje mesto. Ko se je Dragan Skočič z menjavo Joliča z Zeljkovičem (nekdanjim nogometašem Domžal) ob minimalnem vodstvu odločil za malce previdnejšo igro, so gostitelji v 53. minuti izenačili. Lepo podajo Kirma v kazenski prostor je rutinirano izkoristil Žeželj. Veselje na tribunah se še ni poleglo, ko je bilo že 2:1. Tokrat se je po kotu, ki ga je izvedel Kirm, v kazenskem prostoru najbolje znašel Žinko in z glavo matiral nekdanjega domžalskega čuvaja mreže Strajnarja.

Slednji pa se je izkazal v 77. minuti, ko je zaustavil strel Kirma, ki se je po globinski podaji Ljubijankiča sam znašel v kazenskem prostoru gostov. V 83. minuti so se blizu izenačenja znašli vedno nevarnejši Ljubljančani, toda Nemec je bil dovolj pozoren na žogo, ki sta jo tik pred njim z glavama preusmerila Akoto in Pregelj.

Ne spreglejte