Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
28. 2. 2015,
17.31

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Andraž Šporar Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor

Sobota, 28. 2. 2015, 17.31

8 let, 1 mesec

Šporar si je čestital za rojstni dan in poslal sporočilo Mariboru (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Olimpije so v prvem letošnjem nastopu izkoristili prednost igralca več in v drugem polčasu napolnili mrežo zadnjeuvrščenih Radomelj. Z dvema zadetkoma je izstopal Andraž Šporar.

Zmaji so uresničili cilj in v Domžalah osvojili paket treh točk, s katerim bodo bolj samozavestno pričakali sredin večni derbi z Mariborom. V prvem polčasu niso blesteli. Zapravili so nekaj priložnosti, a se mreža najslabšega prvoligaškega kluba v Sloveniji ni zatresla. ''V prvem polčasu smo se še nekako držali, nato pa nas je presekal rdeči karton. Morali smo še več teči, Olimpija pa je imela več prostora. Upadla nam je zbranost. Ko smo dobili prvi gol, so sledili še ostali,'' je po visokem porazu priznal Denis Lidjan in čestital Olimpiji za prepričljivo zmago.

Izbranci Darka Karapetrovića so po izključitvi Jureta Balkovca, ki je prejel dva rumena kartona, zaigrali bolje in kar štirikrat matirali domačo obrambo. ''V prvem polčasu nam je bilo težko, saj so se Radomlje branile. Imeli smo priložnosti, a jih nismo izkoristili. V drugem polčasu pa smo zadeli v polno. Ko enkrat zadeneš, se ti vse odprte. Tako je bilo tudi tokrat,'' je po dvoboju dejal Andraž Šporar, z dvema zadetkoma prvi strelec tekme, ki se je tako na lestvici strelcev povzpel na tretje mesto. Dosegel je devet zadetkov in si tako domiselno čestital za 21. rojstni dan, ki ga je praznoval v petek.

Med strelce se je prvič v dresu Olimpije vpisal Hrvat Stjepan Babić, prvi nastop je vpisal nekdanji reprezentant Luka Žinko, ki je odigral zadnjih deset minut. Le nekaj centimetrov je od prvega zadetka delilo Luko Gajića. Najstnik, ki je jeseni nabiral izkušnje pri Radomljah, je v izdihljajih srečanja zatresel vratnico nekdanjega kluba, akcijo pa je spremljal Šporar, izkoristil darilo in postavil končni rezultat 4:0.

V sredo čaka Olimpijo veliki derbi z Mariborom, ki se je v soboto na krilih trikratnega strelca Daliborja Volaša znesel nad Gorico.

Ne spreglejte