Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 8. 2018,
18.29

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,15

1

Natisni članek

Roberto Rosetti Aleksander Čeferin Pierluigi Collina

Sreda, 1. 8. 2018, 18.29

5 let, 9 mesecev

Na sodniškem vrhu Uefe namesto Pierluigija Colline Roberto Rosetti

Sloviti Italijan je zapustil Aleksandra Čeferina

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,15

1

Pierluigi Collina | Pierluigi Collina pravi, da je njegova odločitev osebne narave. | Foto Reuters

Pierluigi Collina pravi, da je njegova odločitev osebne narave.

Foto: Reuters

Nekdanji nogometni sodnik Pierlugi Collina, ki je v zadnjih letih vodil sodniški odbor krovne evropske nogometne zveze (Uefa), je danes odstopil s tega položaja. Uefa je sporočila, da ga bo nasledil rojak Roberto Rosetti.

Kot so v sporočilu za javnost zapisali pri Uefi, je odločitev Colline za odstop osebne narave, naznanil pa jo je na sodniškem seminarju v Nyonu. Zdaj 58-letni Collina je bil prvi vodja tega Uefinega odbora, ustanovljenega leta 2010, potem ko je aktivno sodniško kariero končal leta 2005.

"Pierluigi je strast, vizijo in razumevanje nogometa, kakršno je pokazal med svojim sojenjem, prenesel na delo v Uefi. Rad bi se mu zahvalil za njegov prispevek v vseh teh letih," je slovo Colline pospremil predsednik zveze Aleksander Čeferin.

V osmih letih delovanja na mestu vodje sodniške organizacije Uefe je Collina vzpostavil nadzorni sistem in sistem razvoja sodnikov. "V čast mi je bilo, da sem na tem mestu delal zadnjih osem let. Dosegli smo lep napredek, rad bi se zahvalil Uefi za podporo, pa tudi vsem sodnikom za profesionalno opravljeno delo," je ob slovesu dejal Collina.

Slovitega Italijana bo nasledil njegov rojak Roberto Rosetti. | Foto: Getty Images Slovitega Italijana bo nasledil njegov rojak Roberto Rosetti. Foto: Getty Images

Nasledil ga bo še en nekoč sloviti italijanski sodnik

Njegov naslednik bo 50-letni Roberto Rosetti, ki je sodniško piščalko odložil leta 2010. Vrhunec njegove kariere je bil finale Eura 2008, istega leta mu je mednarodna zveza za nogometno zgodovino in statistiko (IFFHS) podelila naziv najboljšega sodnika na svetu. Na zadnjem svetovnem prvenstvu v Rusiji je deloval v skupini, ki je nadzirala delovanje video sistema VAR.

"Sprejeti takšno službo je častna naloga. Uefa je na področju razvoja sojenja v zadnjih letih naredila velik napredek, sam pa vidim izziv v tem, da to pot nadaljujem," pa je novinec na tem mestu Rosetti napovedal, da bo nadaljeval dosedanje delo Colline.

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Preberite še:

Aleksander Čeferin, Uefa
Sportal Aleksander Čeferin prepričan, da bodo razlike iz leta v leto večje
Ne spreglejte