Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 11. 2021,
11.46

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,14

3

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi La Liga Barcelona

Ponedeljek, 1. 11. 2021, 11.46

1 leto, 3 mesece

Se bo Messi še kdaj vrnil v Barcelono? Njegov odgovor je jasen. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,14

3

Lionel Messi | Lionel Messi se po koncu kariere želi vrniti v Barcelono. | Foto Guliverimage

Lionel Messi se po koncu kariere želi vrniti v Barcelono.

Foto: Guliverimage

Argentinski nogometni virtuoz Lionel Messi je v velikem intervjuju za barcelonski časnik Sport spregovori o različnih temah, odgovoril pa je tudi na vprašanje, ali se namerava še kdaj vrniti v Barcelono.

Njegov odgovor je jasen. Z družino se bodo po koncu kariere zagotovo vrnili v Barcelono, ki je njihov dom in kjer si želijo živeti, ni pa izključil niti vrnitve na Camp Nou.

"Če se bo ponudila možnost, bi rad spet prispeval svoj delež klubu. Gre za klub, ki ga imam rad, in želim si, da bi se še naprej razvijal in bil še naprej eden najboljših klubov na svetu," je povedal 34-letni Argentinec, ki je za katalonski klub zadel rekordnih 672 golov in je v zgodovinske anale zapisan kot najboljši strelec Barcelone in La Lige vseh časov.

"Vedno sem govoril, da bi rad pomagal klubu in bil koristen. Nekega dne si želim opravljati vlogo športnega direktorja, ne vem pa, ali se bo to zgodilo v Barceloni ali kje drugje," se sprašuje šestkratni dobitnik zlate žoge.

Messijev intervju za Sport:

"Nihče me ni vprašal, ali bi igral zastonj"

Messi, ki se je pred tremi meseci preselil v pariški Paris Saint-Germain, je razkril še, da je v svoji zadnji sezoni pri Barceloni brez težav privolil v polovično znižanje svoje plače, nihče pa ga nikoli ni prosil, naj igra zastonj.

"Resnica je, in to sem povedal že ob odhodu, da sem storil vse, kar je bilo mogoče, da bi v klubu ostal. Nikoli, v nobenem trenutku, me nihče ni vprašal, ali bi igral zastonj. Predlagali so mi polovično znižanje plače in v to sem brez težav privolil. Bili smo pripravljeni pomagati klubu. Moja želja je bila, da z družino ostanemo v Barceloni. Nihče mi ni rekel, naj igram brez plačila, zato so besede predsednika (predsednik Barcelone Joan Laporta je izjavil, da je pričakoval, da bo Messi zaradi finančnih težav kluba igral brez plačila, op. a.) neprimerne. To me boli, saj menim, da za take besede ni bilo nobene potrebe. Med ljudmi je vzbudilo različne dvome in mislim, da si tega nisem zaslužil," je še dejal Messi, ki se je od Barcelone poslovil avgusta in s svojo odločitvijo močno razžalostil številne oboževalce katalonskega kluba, ki mu trenutno nič ne gre po načrtih.

V španskem prvenstvu je po 11 krogih šele na 9. mestu, zaradi skromnih predstav pa je vodstvo pred dnevi odslovilo glavnega trenerja Ronalda Koemana.

Preberite še:

Riqui Puig
Sportal Koeman mu je grenil življenje, zdaj se mu smeji do ušes #video
Xavi Hernandez
Sportal Bo Xavi že danes prevzel krmilo Barcelone?
Ne spreglejte