Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
1. 11. 2015,
19.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Matjaž Kek Miral Samardžić Roman Bezjak Rijeka Hajduk Split

Nedelja, 1. 11. 2015, 19.49

8 let

Sanjski podvig Matjaža Keka v srcu Dalmacije (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Reška nogometna pravljica se pod vodstvom Matjaža Keka kar ne more končati. Rijeka je v nedeljo v Splitu osmešila Hajduk in skočila na vrh. Roman Bezjak je zadel v polno, odličen tudi Miral Samardžić.

Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek ostaja strup za splitski Hajduk. Odkar je prevzel vodenje Rijeke (2013), sploh še ni izgubil proti ponosu dalmatinskega nogometa. V nedeljo je v 139. jadranskem derbiju, ki je odločal o tem, kdo bo prevzel vodstvo v hrvaškem prvenstvu, povsem zasenčil tekmeca. Povzpel se je na vodilno mesto in nakazal, da bi lahko v sezoni 2015/16 uresničil veliki cilj in postal hrvaški prvak. Po zmagi nad Splitčani ni postal le jadranski gospodar, ampak tudi hrvaški, saj je prehitel tekmece. Vse do zadnjega, tudi velikana Dinamo in Hajduk.

Gostje s Kvarnerja so na Poljudu zmagali s prepričljivim rezultatom 3:0 in razžalostili okrog 25 tisoč navijačev Hajduka. Vnaprej pripravljena zabava navijaške skupine Torcida, ki je praznovala 65. rojstni dan, je doživela ogromen šok, tako da je bilo ozračje v dalmatinski prestolnici po bolečem porazu vse prej kot slavnostno.

Bezjaku bi morali priznati tudi drugega

Če bi sodniki priznali Romanu Bezjaku še drugi zadetek, ki ga je dosegel v začetku drugega polčasa in je bil neupravičeno razveljavljen (počasni posnetki so razodeli, da se ni znašel v prepovedanem položaju), bi Rijeka zmagala celo s 4:0 in izenačila rekordno zmago v Splitu izpred devetih let. Tako pa je ostalo pri 3:0 in treh sladkih zadetkih Bezjaka, Marina Tomasova in Bekima Balaja. Tomasov, eden izmed številnih nekdanjih nogometašev Hajduka v Kekovi četi, je sodeloval pri vseh zadetkih, Bezjak ter albanski napadalec, ki si je že zagotovil udeležbo na EP 2016, pa ostajata s sedmimi goli najboljša strelca Rijeke v hrvaškem prvenstvu. Za slabšo voljo je poskrbela poškodba Bezjaka, ki je tik pred iztekom srečanja odšepal z igrišča, z reškega kluba pa še niso sporočili, kako resna je zdravstvena težava.

Bezjak je Rijeko v vodstvo popeljal v 28. minuti. Korošca je odlično zaposlil Tomasov. Nekdanji napadalec Celja in Ludogorca je ušel splitski obrambi in brez težav premagal hrvaškega reprezentančnega vratarja Lovreja Kalinića, ki je na zadnjih devetih srečanjih v prvenstvu prejel le en gol. Proti Rijeki je moral po žogo v mrežo kar trikrat, ubranil pa je še nekaj nevarnih strelov in preprečil še višji poraz.

Odlično predstavo je na ''poljudski školjki'' ponudil tudi branilec Miral Samardžić. Reprezentant Slovenije, ki je prejšnji mesec branil barve domovine na gostovanju v San Marinu, je bil zbran od prve do zadnje minute in nemočnim gostiteljem preprečil, da bi dosegli vsaj častni gol.

Rijeka je z veličastno zmago v Dalmaciji prevzela vodstvo. Po 15 krogih ima pred Hajdukom dve, pred zagrebškim Dinamom pa že štiri točke prednosti.

Ne spreglejte