Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 5. 2011,
10.33

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Iker Casillas Madrid

Sreda, 4. 5. 2011, 10.33

8 let, 1 mesec

Ronaldo: To je bila 'Nemogoča misija IV'

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tabor bogatega Reala je po izpadu v polfinalu lige prvakov besnel od razočaranja. Cristiano Ronaldo in Iker Casillas sta prepričana, da je Barceloni znova pomagal sodnik.

Čeprav se je belgijski sodnik Frank de Bleeckere v torek trudil, da se obračun španskih velikanov ne bi sprevrgel v živčno vojno in obsojanja po zaključnem pisku, je z razveljavljenim zadetkom Gonzala Higuaina (takrat je bil rezultat še 0:0) poskrbel za novo porcijo obsojanj s strani Reala. Madridski tabor meni, da je bil podobno kot na prvem polfinalnem srečanju lige prvakov oškodovan tudi v Kataloniji. ''Ekipa je razočarana. Že pred tekmo smo slutili, da nas čaka brezupen boj, a da bo res tako ... Dvoboj bi se lahko imenoval tudi ''Nemogoča misija IV''. Sodnik nam je spet preprečil, da bi imeli niti srečanja v svojih nogah. Vedeli smo, da lahko premagamo Barcelono, a nam sodnik tega ni pustil. Zadetek Higuaina je bil regularen. Pique me je porinil in pristal sem na Mascheranu. Ko je igral v Angliji, v takšnih primerih ni padal, tukaj pa je prevzel grdo navado,'' meni Cristiano Ronaldo, ki je resda odločil finale španskega pokala, nato pa v obeh polfinalnih srečanjih lige prvakov z Barcelono ostal praznih nog. ''Barcelona ni bila boljša od nas. Imela je le več sodniške pomoči,'' je še podkrepil svojo misel o privilegijih, ki naj bi jih bili deležni Katalonci.

Casillas: Če v Madridu ne bi bil izključen Pepe ...

Kapetan madridskega Reala Iker Casillas, ki je svoje soigralce z imenitnimi posredovanji reševal tudi v Barceloni, še vedno razmišlja o prvi tekmi. Če bi se končala brez golov, bi bil finalist Real. ''Ne bomo se več pritoževali. Vsak je videl, kaj se je zgodilo in vsak si lahko ustvari lasten zaključek. Kristalno jasno pa je, da lahko hodimo naokrog z dvignjeno glavo, saj smo dostojno branili klubske barve in grb. Zadetek Higuaina, ki je bil razveljavljen, predstavlja le še piko na i,'' je ponudil novo kost za glodanje najboljši španski vratar, ki ga je na povratnem srečanju premagal reprezentančni kolega Pedro Rodriguez.

Letošnja ekspresna kvadrologija El Clasicov – potekala je le poltretji teden - je torej dosegla vrhunec na povratni polfinalni tekmi lige prvakov. Barcelona je z remijem (1:1) ubranila prednost s prve tekme v Madridu (2:0) in si zagotovila mesto v velikem finalu. ''Beli baletniki'' so resda ostali neporaženi pri največjem tekmecu, kjer so še jeseni v prvenstvu prejeli bolečo ''petardo'', a jim je načrte o evropskem podvigu preprečilo skromno izhodišče po domačem porazu. ''Odigrali smo dobro srečanje. Ko smo igrali z enajstimi igralci, nismo bili niti minute v podrejenem položaju. Zdaj se je preprosto uzreti na prvo tekmo. Če na njej ne bi bil izključen Pepe, bi ohranili rezultat 0:0 in se z remijem 1:1 v Barceloni uvrstili v finale,'' razmišlja kapetan madridskega Reala. Nedavno je prvič v karieri z ''galaktiki'' osvojili pokalno lovoriko, sanje o desetem evropskem naslovu pa bodo morale še malce počakati. Ostalo bo le razočaranje in prepričanje, ki ga je v slačilnico naselil tudi trener Jose Mourinho. Da Realu pač ob takšni podpori Barcelone s strani sodniških delavcev ni bilo dano napredovati.

Ne spreglejte