Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
1. 8. 2018,
21.46

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,34

1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija

Sreda, 1. 8. 2018, 21.46

5 let, 9 mesecev

Novinarska konferenca NK Olimpija v Belfastu

Pri Olimpiji priznali: Da, Stolica in Kronaveter sta se sprla

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,34

1

Rok Kronaveter | Pri Olimpiji so priznali, da sta se Rok Kronaveter in nekdanji trener Ilija Stolica sprla. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Pri Olimpiji so priznali, da sta se Rok Kronaveter in nekdanji trener Ilija Stolica sprla.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Pri NK Olimpija so v Belfastu dan pred četrtkovo povratno tekmo drugega kroga kvalifikacij za ligo Europa proti Crusadersu - Ljubljančani so na prvi tekmi zmagali s 5:1 - pripravili novinarsko konferenco. Na tej se je javnosti prvič predstavil novi trener Aleksandar Linta, ki je na klopi začasno nasledil Ilijo Stolico. Bolj kot to pa so bile zanimive besede tik pred tem, saj so pri Olimpiji pojasnili, kaj se je zgodilo med Rokom Kronavetrom ter zdaj že nekdanjim trenerjem slovenskega državnega in pokalnega prvaka.

Ilija Stolica
Sportal Trener Olimpije se norčuje iz svojih navijačev

"Šlo je za nesporazum med trenerjem in igralcem," je Izidor Kordič, tiskovni predstavnik Olimpije, zdaj tudi uradno pojasnil, zakaj Roka Kronavetra, enega najboljših nogometašev Ljubljančanov, na zadnjih treh tekmah pod vodstvom zdaj že nekdanjega trenerja Ilije Stolice ni bilo niti na klopi. Stolico je predsednik Milan Mandarić odslovil v torek.

"Gre za izključno športni del. Rok ni bil suspendiran. Trener se je odločil, da ga ne bo dajal v igro. O tem z javnostjo nismo komunicirali, saj smo spor želeli rešiti interno. Šele potem bi javnosti predstavili končno odločitev. Potekali so sestanki med trenerjem in igralcem, a na žalost je, preden smo zadeve rešili, prišlo do nepričakovanega odhoda trenerja. Moram poudariti, da ta ni povezan s sporom z igralcem. Zdaj se je Rok vrnil in je na voljo novemu trenerju," so še pojasnili pri Olimpiji in tako dokončno razblinili tisti kanček dvoma o tem, zakaj 31-letnega Mariborčana v zadnjih dveh tednih ni bilo v ekipi.

Ilić
Sportal Ni kriv Stolica, krivi so vsi #video

Aleksandar Linta: Treba je profesionalno opraviti delo

Ob tem se je javnosti predstavil dozdajšnji pomočnik prejšnjega trenerja, ki bo Olimpijo vodil v Belfastu.

Aleksandar Linta sporoča, da bo delo opravil maksimalno profesionalno. | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Aleksandar Linta sporoča, da bo delo opravil maksimalno profesionalno. Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

"Računam na vse igralce, ki so tukaj," je Aleksandar Linta med drugim odgovoril na to, ali bo proti Crusadersu igral tudi Kronaveter. Več o tem ni želel govoriti. "Ekipo boste videli jutri," je dejal in se raje osredotočil na rezultatski del.

"Imamo visoko prednost s 5:1, a vemo, da jo lahko izgubimo. Osredotočeni smo le na to tekmo. Delo želimo opraviti profesionalno. Vemo, kakšno miselnost imajo Severni Irci, ki se zagotovo ne bodo predali, saj gre za zelo ponosen narod. Želeli bodo zmagati. Naša naloga je, da jim to preprečimo. Spoštujemo nasprotnika, a smo optimisti. Upam na dobro tekmo in dober rezultat," je povedal Linta, pomočnik prejšnjega trenerja Stolice, s katerim imata podoben pogled na nogomet, zato kakšnih velikih sprememb v postavitvi ekipe ne gre pričakovati.

Bo ostal pri Olimpiji? "Ljubljana je lepo mesto."

"Mislim, da morajo nogometaši s teh prostorov igrati kombinatorno in s smislom za igro. Žogo je treba imeti veliko v svoji posesti in skrbeti za čim več točnih podaj. Moja ideja o igri je podobna, kot je bila njegova," je priznal 42-letni trener, ki še nima samostojnih trenerskih izkušenj, zato lahko močno dvomimo o tem, da bo trener Olimpije tudi v prihodnje.

O tem, ali bo ostal na klopi tudi v prihodnosti, dozdajšnji pomočnik Ilije Stolice ni želel govoriti. | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort O tem, ali bo ostal na klopi tudi v prihodnosti, dozdajšnji pomočnik Ilije Stolice ni želel govoriti. Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

"To ni odvisno od mene. Jaz sem tukaj, da maksimalno profesionalno opravim svoje delo in svoje znanje prenesem na nogometaše," je povedal Linta. Na vprašanje, ali bi rad ostal trener Olimpije, je precej konkretno odgovoril.

"Ljubljana je zelo lepo mesto," je dejal in v ne najboljšem vzdušju, za katerega je dodatno poskrbelo deževno vreme, poskrbel za vsaj malo smeha.

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Preberite še:

Milan Mandarić
Sportal Javil se je Milan Mandarić in spregovoril tudi o Roku Kronavetru
Vitja Valenčič
Sportal Nov dan, nova okrepitev Olimpije
Ilija Stolica
Sportal Zdaj je tudi uradno: Ilija Stolica ni več trener Olimpije!
Maribor Čikura
Sportal Mariborčani in Ljubljančani naprej, Jokić ustavil Domžale, slovo Rudarja
Ne spreglejte