Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
22. 5. 2012,
11.49

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Aluminij Dejan Levanič

Torek, 22. 5. 2012, 11.49

8 let, 1 mesec

Pri Aluminiju že zavihali rokave

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Aluminija vstopajo na slovenski prvoligaški prostor z ambicioznimi koraki. Vodstvo kluba si prizadeva, da bi se začela čimprej graditi osnovna tribuna, to pa še zdaleč ni vse ...

V Športnem parku v Kidričevem bodo kmalu zabrneli gradbeni stroji. Prvoligaški krst se nezadržno bliža, do slavnostnega trenutka pa nogometaše Aluminija deli le še nekaj mesecev. Zato so v taboru novopečenega prvoligaša trdno odločeni, da bodo do začetka tekmovalne sezone 2012/13 zadostili osnovnim pogojem, ki omogočajo organizacijo tekem na takšni ravni. ''Potekajo intenzivni pogovori s pokrovitelji, da bi čimprej dosegli dogovor o gradnji tribune, pa tudi prostorov, namenjenih novinarjem in spremljevalnih ekipam. Imamo kar nekaj ponudb, tako da bo najprej potrebno urediti načrte, redno pa bo na to temo zasedal tudi upravni odbor,'' je Sportalu zagotovil Dejan Levanič, predstavnik Aluminija za stike z javnostjo, ki je bil še vedno pod prijetnim vtisom nepozabnega sobotnega slavja ob preboju moštva iz Kidričevega v 1. SNL.

Kmalu klubska himna in organizirana navijaška skupina

Izbranci Bojana Flisa so v zadnjem drugoligaškem nastopu ugnali najbližje zasledovalce na razpredelnici iz Doba, ki so jim ušli kar za 20 točk, v prvoligaški sezoni pa se nadejajo visokega obiska tekem. Tudi nogometnih zaljubljencev, ki ne prihajajo iz Kidričevega, pač pa iz širše okolice. ''Pri gledalcih smo vzpodbudili nek ponos. Če bo okolje zaživelo s tem, bomo imeli mnogo obiskovalcev,'' je še zaupal. Igralski kader ne bo doživel večjih sprememb. Klubska vrata bodo odprta morebitnim okrepitvam, a le tistim s statusom prostega igralca, saj se je klubsko vodstvo zavezalo vodilu, da z vstopom v 1. SNL ne bo povečevalo proračuna. ''Zgodbo bomo začeli z igralci, ki jih imamo sedaj, nove pa bomo črpali iz mladinske ekipe.'' Načrti Aluminija segajo tudi v prenovljeno celostno podobo kluba. Kmalu bo predstavljena klubska himna, klub želi vzpodbutiti tudi rojstvo organizirane navijaške skupine, ki za zdaj še nima imena, največ zaljubljencev v barve Aluminija pa se najraje poistoveti z nazivom ''Šumari''. Navdušenje po uspešni drugoligaški sezoni, ki se je končala le z enim porazom, je dokazalo tudi druženje navijačev in nogometašev po zmagi nad Dobom (2:1), zmagoviti pokal pa je simbolično prispel kar z neba. S pomočjo padalca in čudovitega vremena ter spoznanja, da so za Aluminij nastopili novi časi. ''Igralci so veseli, ne pa evforični, saj počasi že prevzemajo odgovornost pred prvoligaškimi nastopi,'' je filozofijo kluba povzel Levanič.

Več o slavnostni prireditvi v Kidričevem si lahko ogledate v fotogaleriji ...

Ne spreglejte