Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 7. 2010,
11.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 7. 2010, 11.33

8 let

Po štirih sezonah Ošlaj zapustil Nafto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nižji proračun kot v lanski sezoni pomeni korenite spremembe v igralskem kadru Nafte. Poslovili so se izkušenejši igralci, med njimi tudi donedavni kapetan Damjan Ošlaj.

Edini prekmurski prvoligaš Nafta bo v novo sezono krenila s povsem spremenjenim moštvom. Od igralcev, ki so v pretekli sezoni branili lendavske barve, ne bo več štirinajst igralcev, večina od teh že malo "v letih". Recimo Boštjan Zemljič šteje že 36 , Gregor Bunc 35 in Damjan Ošlaj 34 let. Slednji je v dresu Nafte preživel štiri sezone in odigral 97 prvenstvenih tekem, bil pa je tudi kapetan moštvo. In na kakšen način se je razšel z lendavskim klubom? "Slovo je bilo prijateljsko, za takšno odločitev sem se odločil, ker mi je potekla pogodba. Za naprej se nismo se niti pogovarjali," pravi Ošlaj.

Želi si v klub z ambicijami višjimi kot le obstanek v ligi

Kot nam dejal Ošlaj, je sam izrazil željo po odhodu, pri čemer ga v klubu niso ovirali. Čeprav ni več rosno mlad, mu glede na njegove kvalitete in izkušnje zagotovo ne bo manjkalo ponudb, tudi ambicij po igranju na najvišjem nivoju, kot pravi sam, mu ne manjka. "Zagotovo imam še ambicije igrati naprej, najprej pa si moram poiskati klub, ki bo imel ambicije in ne zgolj obstanek. Težko je v tem trenutku kaj več govoriti," pravi "Mesek", kot ga kličejo prijatelji. Vsako poletje se povezuje številne nekdanje igralce Mure o morebitni vrnitvi v Fazanerijo, zato zdaj ko je Ošlaj prost igralcev nogometne navdušence v deželi ob Muri zagotovo zanima, če bi se vrnil v matični klub. "O tem še nisem razmišljal, ker mislim, da še lahko igram v prvi ligi, vendar nikoli ne reci nikoli. Toda v drugo ligo se mi še ne mudi," meni Ošlaj.

Leta 1976 v Prekmurju rojeni branilec je v prvi ligi debitiral 19. marca 1995 v dresu murskosoboške Mure, za katero je nato nastopal še pet sezon. Leta 2000 se je za dve sezoni preselil k Olimpiji, v sezoni 2002/03 pa je v jesenskem delu igral za Ljubljano, spomladi pa prestopil v Maribor, kjer je ostal še tri polne sezone. Poleti 2006 se je vrnil v Prekmurje k Nafti. Skupno je v prvi ligi odigral 327 tekem, šestnajstkrat se je vpisal med strelce, prejel pa je 72 rumenih in 5 rdečih kartonov. Za reprezentanco Slovenije je odigral eno tekmo in sicer 30. aprila 2004 na kvalifikacijski tekmi proti Malti.

Ne spreglejte