Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 9. 2008,
11.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 9. 2008, 11.25

8 let

Operacija Poljska v polnem zamahu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska nogometna izbrana vrsta bo led v kvalifikacijskem ciklusu za uvrstitev na svetovno prvenstvo leta 2010 prebila v soboto z gostovanjem na Poljskem. Večina Kekovih izbrancev je že na Ptuju.

Selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek se zaveda zahtevnosti uvodnega nastopa. ''Ne glede na težak začetek v kvalifikacijah, kar gostovanje na Poljskem, pri enem izmed favoritov skupine, vsekakor je, imamo tudi mi svoje ambicije. Naš cilj je ponoviti dobro igro v posameznih delih tekem proti Madžarski, Švedski in Hrvaški. Če nam to uspe, bo prišel tudi rezultat, ki si ga želimo in kakršnega je reprezentanca sposobna doseči,'' je napovedal Mariborčan, ki je minuli teden objavil seznam 20 kandidatov. Med njimi je tudi edini Slovenec v najvišjem angleškem klubskem razredu Robert Koren, ki se tako po dolgem času vrača v reprezentanco. Nikoli povsem razjasnjen spor, ki je dobil prve obrise pred prijateljsko tekmo z Dansko, ko je član WBA zavrnil reprezentančni vpoklic, je zdaj že docela pozabljen, 27-letni Korošec pa povsem odločen, da v napornih kvalifikacijah Sloveniji pomaga do čim boljšega začetka.

Trije zamudniki, Šišič nared

Reprezentantje so v ponedeljek že pričeli s prestopanjem praga hotela Primus na Ptuju, ki jim bo do četrtka – podobno kot pred prijateljskim dvobojem s Hrvaško - nudil prijazno zatočišče, vmes pa bodo ''zeleno-beli'' na igrišču v Kidričevem opravili še pet skupnih treningov. Prvega že v ponedeljek. Zaradi klubskih obveznosti ga bodo preskočili trije igralci. Darijan Matič bo z Interblockom drevi iskal pot do prepotrebnih prvenstvenih točk proti Dravi, Antona Žlogarja čaka srečanje na Cipru, Andreja Komca pa na Švedskem. Pred dnevi je bilo nekaj govora o lažji poškodbi Mirnesa Šišiča, ki bo v tej sezoni z Olympiakosom namesto lige prvakov naskakoval uvrstitev v skupinski del pokala UEFA. Velenjčan je po prihodu v najstarejše slovensko mesto naznanil, da nima nikakršnih zdravstvenih težav in da lahko brez težav sodeluje na treningu, kar je strokovno vodstvo pozdravilo z vidnim zadovoljstvom.

Slovenska odprava bo odpotovala na Poljsko v petkovih dopoldanskih urah, dan kasneje pa se bo v Wroclawu pomerila z udeleženko letošnjega evropskega prvenstva v Avstriji in Švici. V sredo, 10. septembra bo v Ljudskem vrtu gostovala Slovaška in s tem zaokrožila uvodno dejanje v novem kvalifikacijskem ciklusu.

Ne spreglejte