Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 5. 2010,
11.01

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 1. 5. 2010, 11.01

8 let, 1 mesec

Olimpija sanja Evropo, Pevnik hvali Purovića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Potem ko se je ljubljanska zasedba z novo zmago povzpela na želeno tretje mesto, ki še vodi v Evropo, pa so na drugi strani Domžalčani prekinili uspešen niz sedmih tekem brez poraza.

"Zeleno-beli" vlak, ki je v spomladanski del sezone vstopil sila povprečno, se je naposled prebudil 3. aprila s petardo v mreži HiT Gorice, ki se je bržkone vsi še kako dobro spominjamo. Če je bila takrat omenjena zmaga za mnoge skeptike bolj kot ne naključje, pa so "zmajčki" omenjene utišali v naslednjih prvenstvenih krogih, ko so na kolena pahnili tako Velenjčane kot Lendavčane, z lanskimi državnimi prvaki pa so remizirali. Toda odlično formo so Ljubljančani vnovič dokazali tudi proti Domžalam, katere so v petek premagali z 2:1.

"Mislim, da smo tokrat zasluženo zmagali. Že v prvem polčasu bi lahko, če bi realizirali svoje priložnosti, tekmo končali v svojo korist. Odigrali smo zelo dobro v obrambi, Domžalam pa smo namenoma prepustili inciativo. Ustvarili smo si veliko priložnosti za zadetek, a naslednjič bomo tudi kaznovani, če slednjih ne bomo realizirali. Pohvalil pa bi Purovića (Milana, op.p.), saj je, ko je vstopil v igro, odigral zelo dobro. Zato ne vem, zakaj so navijači do njega negativni, saj je to naš igralec. Potrebovali ga bomo še, saj nas do konca prvenstva čakajo še tri tekme. Vsa čast igralcem na tokratni igri, Domžalam pa želim veliko uspeha v pokalu," je predstavnikom sedme sile po srečanju v mestu ob Kamniški Bistrici dejal gostujoči strateg Robert Pevnik, ki je, zanimivo, kljub sila povprečni predstavi pohvalil prvega "zvezdnika" ekipe, Milana Purovića.

Pevnik: Ni evforije

Po že omenjenih štirih zmagah in remiju so se bržkone dvignili tudi apetiti Olimpije, ki si močno prizadeva preboja na evropsko prizorišče. Želja je, ali pa tudi ne, toliko večja zaradi kmalu dokončanega novega lepotca v Stožicah. A glede na odlične predstave ima ljubljanska zasedba nemalo možnosti za uresničitev evropskih sanj.

"Na začetku sezone je bil cilj obstanek v ligi, Evropa pa je bila želja. A slednja lahko postane resničnost. Do konca so še tri tekme in potrebno je biti realen, saj so vse ekipe zelo izenačene in kakovostne. Sedaj ni nobene evforije, saj nas že v sredo čaka dvoboj s Koprom, zatem gremo v Celje, na koncu pa gostimo še Laboda Dravo. Po zadnjem krogu bomo videli, ali bomo to željo izpolnili županu in našim navijačem. Bomo pa naredili vse, da bi nam uspelo. Na koncu pa bi še rad dodal, da je bila tokrat za slovenske razmere odlična tekma z veliko tempa in priložnostmi. Tudi gledalci so lahko uživali, prav tako pa so Domžale odigrale kakovostno tekmo. Na to tekmo lahko resnično gledamo zelo pozitivno," je še dejal Pevnik.

Birjukov: Fantom nimam kaj očitati

Na drugi strani pa Domžalčani niso nadaljevati z odličnim nizom rezultatov, ki so jih imeli od 31. marca po zmagi nad Nafto. Po treh prvenstvenih zmagah in dveh remijih ter dvema uspešnima nastopoma v polfinalu pokala pokalu – remi in zmaga – so dvakratni državni prvaki naposled le klonili.

"Čestital bi gostujočemu trenerju in ekipi Olimpije ob zasluženi zmagi. Slednja je vsekakor zaslužena, saj so zmagali, imeli pa so še nekaj stoodstotnih priložnosti. Ampak vse te priložnosti so bile ob koncu tekme, ko smo mi malce več tvegali in zaostajali z golom razlike. Kar se tiče naše igre nimam fantom česa očitati, saj so se borili in pustili dušo ter srce na igrišču. Po sedmih tekmah brez poraza se nam je ponovila zgodba z začetka spomladanskega dela sezone, ko smo izgubili zaradi golov iz prekinitev. Tudi tokrat smo dobili oba gola na tak način in po tem se je bilo zelo težko pobrati. V drugem polčasu smo imeli inciativo, ampak tekmecem smo puščali preveč prostora, kar bi lahko Olimpija tudi kaznovala. Sicer pa Olimpiji želim veliko sreče na naslednjih treh tekmah, da si pribori tako želeno Evropo," je situacijo s srečanja slikovito opisal Darko Birjukov.

Oblak: Zasluženo zmagali

Po silno pomembni zmagi – zaradi boja za Evropo – so bili upravičeno zadovoljni gostujoči igralci, ki so se po turbulentni sezoni povzpeli na težko pričakovano tretje mesto, ki še vodi na evropske zelenice.

"To je zelo pomembna zmaga za nas, saj smo s tem prišli nazaj na tretje mesto, ki vodi v Evropo. Mislim, da smo zasluženo zmagali, saj smo imeli veliko priložnosti za zadetek. Dobro, da nas niso kaznovali," je oceno srečanja za Sportal presrečen podal Jan Oblak in dodal: "Pričakovali smo težko tekmo. Igrali smo boljše in lahko se veselimo tega tretjega mesta."

Pekič: Cilj je pokal

"Rumeno-modri" so bili po epilogu uspešnih rezultatov razočarani, saj so s porazom, vsaj kar se tiče prvenstva, dejansko izpadli iz boja za Evropo.

"Prejeli smo dva zadetka, kakršne smo dobivali na začetku drugega dela sezone. Tako je bilo težje zaigrati. Olimpija bi lahko po branjenju in protinapadih, kar je po izključitvi prišlo še toliko bolj do izraza, še lažje zmagala. A kljub vsemu menim, da smo si zaslužili vsaj točko," je vidno razočaran dejal Damir Pekič in glede uvrstitve v Evropo dodal: "V primeru zmage nad Olimpijo bi bili še v igri za Evropo, ampak po tem porazu pa se bo v prvenstvu težko dalo kaj narediti. Kljub temu se na preostalih treh srečanjih, ki nas še čakajo, ne bomo predali, ampak bomo poskušali zmagati. Res pa je, da je naš glavni cilj glede na priložnost finale pokala."

Ljubljančani bodo novo zmago naskakovali v sredo proti novim državnim prvakom iz Kopra, Domžalčani pa bodo moči merili z Nafto.

Ne spreglejte