Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 4. 2023,
21.40

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

RB Leipzig Kevin Kampl Union Berlin Freiburg Thomas Tuchel Borussia Dortmund Bayern München nemško prvenstvo Bundesliga

Nedelja, 9. 4. 2023, 21.40

1 leto

Nemško prvenstvo, 27. krog

Maščevanje Bayerna, najstnik osrečil Dortmund, smeji se tudi Kamplu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Bayern | Zadetek za Bayern je dosegel Matthijs de Ligt, podajo pa je prispeval Jamal Musiala. | Foto Reuters

Zadetek za Bayern je dosegel Matthijs de Ligt, podajo pa je prispeval Jamal Musiala.

Foto: Reuters

Sredi tedna sta največja nemška kluba izpadla v četrtfinalu pokalnega tekmovanja, v soboto pa sta se izkazala v prvenstvu, kjer sta še povečala prednost pred zasledovalci. Vodilni Bayern München je v 27. krogu bundeslige v gosteh premagal Freiburg (1:0), ki ga je med tednom presenetljivo izločil iz nemškega pokala, drugouvrščena Borussia Dortmund pa je doma z 2:1 ugnala Union Berlin. Bayern, ki ga kmalu čaka zahteven izziv v ligi prvakov, je tako ohranil dve točki prednosti pred rumeno-črnimi. Kevin Kampl je z Leipzigom v Berlinu ugnal Hertho in se povzpel na četrto mesto. Nekdanji slovenski reprezentant je odigral vso tekmo.

Thomas Tuchel Edin Terzić
Sportal Bayern nadigral Borussio Dortmund, sanjski debi novega trenerja Bavarcev

Današnji spored bundeslige je postregel z dvema obračunoma ekip z vrha, ki so vse še vsaj teoretično v igri za naslov prvaka. Vodilni Bayern je gostoval pri Freiburgu, to pa je bil tudi neke vrste "povratni" obračun, saj sta se moštvi ta teden že merili v pokalu, kjer je slavil Freiburg in Bavarcem zadal boleč poraz.

Na današnji ligaški tekmi sta tekmeca pokazala podobno trdo in taktično predstavo, z rahlo terensko premočjo Bayerna, a vsaj v prvem polčasu še brez golov. Bližje pa so bili domači, ko je Ritsu Doan pred koncem stresel vratnico. A takoj na začetku drugega polčasa je Matthijs de Ligt z neubranljivim strelom od daleč premagal domačega vratarja Marka Flekkna. Bayern je do konca nadziral potek tekme, si pripravil še nekaj zrelih priložnosti, a je ostalo pri minimalni zmagi.

Borussii Dortmund je zmago zagotovil 18-letni napadalec Youssoufa Moukoko. | Foto: Reuters Borussii Dortmund je zmago zagotovil 18-letni napadalec Youssoufa Moukoko. Foto: Reuters

Na drugem dvoboju z vrha pa sta se pomerila drugo- in tretjeuvrščena ekipa, Dortmund in Union. Porurci so imeli v prvem delu terensko premoč, kronali pa so jo z zadetkom Donyella Malena v 28. minuti. A Berlinčani so vrnili udarec, Kevin Behrens pa je v 61. izenačil. A so gostje vendarle ostali brez točke, saj je Youssoufa Moukoko v 79. minuti poskrbel za zmago rumeno-črnih.

Leipzig nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla je v večerni tekmi gostoval pri Herthi in tesno zmagal. Za goste je zadel Amadou Haidara v 40. minuti, Kampl je odigral celo tekmo, s tremi točkami pa je zdaj Leipzig skočil na četrto mesto in ima točko več kot Freiburg (48-47).

32-letni Kevin Kampl je na gostovanju v Berlinu odigral vso tekmo. | Foto: Reuters 32-letni Kevin Kampl je na gostovanju v Berlinu odigral vso tekmo. Foto: Reuters

Tretji današnji zanimiv obračun pa je bil tisti med Bayerjem in Eintrachtom, ekipi lovita vstopnici za Evropo za naslednjo sezono. Domači so bolje začeli in z goloma Amina Adlija in Mousse Diabyja po prvem delu vodili z 2:0. V drugem polčasu je za Eintracht znižal Djibril Sow, dvome o zmagi pa je nato s tretjim golom Bayerja razblinil Sardar Azmoun v 90. minuti.

RB Leipzig Borussia Dortmund
Sportal Po Bayernu pred vrati polfinala ostal še Dortmund

Nemško prvenstvo, 27. krog:

Sobota, 8. april:

Nedelja, 9. april:

Najboljši strelci:

16 – Füllkrug (Werder),
13 – Grifo (Freiburg),
12 – Kolo Muani (Eintracht), Nkunku (Leipzig), Thuram (Borussia M.), 
11 – Musiala (Bayern), 
10 – Choupo-Moting (Bayern), Lukebakio (Hertha),
9 – Berisha (Augsburg), Diaby (Bayer), Gnabry (Bayern), Ingvartsen (Mainz), Onisiwo (Mainz),
8 – Becker (Union), Brandt (Borussia D.), Ducksch (Werder), Frimpong (Bayer), Gregoritsch (Freiburg), J. Hofmann (Borussia M.), Kramarić (Hoffenheim)

Liverpool Jürgen Klopp
Sportal Klopp o grozljivi številki: Klubi se bojijo
Ne spreglejte