Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
1. 3. 2017,
22.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Natisni članek

Rijeka Matic Črnic Roman Bezjak Matjaž Kek

Sreda, 1. 3. 2017, 22.30

6 let, 7 mesecev

Tokrat do zmage v hrvaškem pokalu

Matjaž Kek se ne ustavlja, Rijeka povsem blizu finala pokala

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40
Matjaž Kek Rijeka | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Matjaž Kek je z Rijeko pred domačimi navijači na prvi tekmi polfinala hrvaškega nogometnega pokala s 3:1 premagal Osijek in naredil velik korak proti finalu, v katerega se je praktično že uvrstil zagrebški Dinamo.

Rijeka je pod vodstvom Matjaža Keka zabeležila še tretjo zmago v letošnjem letu. Potem ko je Osijek, ta je na tretjem mestu prvenstvene razpredelnice, na prvi tekmi v letu 2017 pred desetimi dnevi v gosteh premagala s 3:2 in pretekli konec tedna v prvenstvu zmagala v Zaprešiću prvič po desetih letih (2:1), je zdaj Osijek odpravila še v pokalu.

Na prvi tekmi polfinala ga je pred domačimi navijači odpravila s 3:1 in si pred povratno tekmo, ki bo čez dva tedna v Osijeku, priigrala veliko prednost.

Veliki junak tokratne tekme je bil nekdanji švicarski reprezentant Mario Gavranović, ki je zabil vse tri gole za Rijeko (8., 23. in 70. minuta). Gostje so edini gol na tekmi dosegli v 75. minuti z enajstih metrov, v polno je meril Antonio Perošević.

Kek je nadaljeval niz neporaženosti v tej sezoni. Zdaj z Rijeko v vseh tekmovanjih, še v prvenstvu in v Evropi, poraza ne pozna že neverjetnih 28 tekem zapored.

Nekdanji selektor Slovenije je Rijeko enkrat že popeljal do hrvaškega pokala. Jo lahko še drugič? | Foto: Vid Ponikvar Nekdanji selektor Slovenije je Rijeko enkrat že popeljal do hrvaškega pokala. Jo lahko še drugič? Foto: Vid Ponikvar

Lepo se je bilo po daljšem času vrniti domov

"Izpolnili smo prvi cilj, ki smo ga imeli v tem dvoboju. Zmagali smo in si pred povratno tekmo priigrali lepo prednost. Odločitev o zmagovalcu bo padla v Osijeku. Veseli me, da smo se po daljšem času vrnili na Rujevico. Zadovoljen sem tudi z vzdušjem in še marsičem. Na tej tekmi sem videl marsikaj dobrega," je po tekmi povedal slovenski trener, ki je tokrat priložnost ponudil enemu rojaku. Roman Bezjak je bil na igrišču od 55. minute, Matic Črnic pa ni igral.

Dinamo praktično že v finalu

V drugem polfinalnem dvoboju je zagrebški Dinamo praktično že odločil zmagovalca. Doma je s 6:0 odpravil Split.

Dinamo je tudi branilec naslova. Osvojil je zadnja dva hrvaška pokala. Pred tem je 2014 zmagala Kekova Rijeka.

Ne spreglejte