Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
1. 7. 2011,
7.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 1. 7. 2011, 7.29

8 let

Matavž: Zanimanja ne manjka

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tim Matavž preživlja zadnje dni poletnih počitnic. V soboto ga čaka povratek na Nizozemsko. Za zdaj kaže, da bo tudi v novi sezoni igral za Groningen, a prestopnega roka še ni konec.

Že pozimi se je veliko pisalo o prestopu v Napoli, nato je kazalo, da bo Tim Matavž v Neapelj zagotovo odšel poleti. Zdaj je že nekaj časa znano, da do prestopa zagotovo ne bo prišlo. ''Bilo je že vse dogovorjeno. Z moje strani je bilo vse v najlepšem redu. S strani Napolija in Groningena tudi. A ko smo razrešili vse podrobnosti, se iz Napolija kar naenkrat niso več javljali. Takrat sem si rekel, da imam vsega skupaj dovolj in se odločil, da je konec. Pri Napoliju očitno niso imeli prevelikega interesa, da bi se prestop zaključil, zato je bilo najbolje, da smo zgodbo zaključili,'' je konec zgodbe, ki se je vlekla kot kakšna televizijska nanizanka, opisal 22-letni napadalec.

Za zdaj ostaja v Groningenu. A ker prestopnega roka še zdaleč ni konec, sam pa je z 18 prvenstvenimi zadetki v minuli sezoni marsikoga opozoril nase, se zaveda, da se stvari lahko kaj hitro spremenijo. Ne nazadnje je lizbonski Sporting zanj na naslov Groningena poslal tudi uradno ponudbo. ''A je bila prenizka, zato so jo v klubu zavrnili. Do mene sploh ni prišla. Tudi zdaj kličejo številni, zanimanja ne manjka. A da bi prišlo do še kakšne uradne ponudbe, ne vem. Mene ni nihče obvestil. Ko bo prišlo, bom zagotovo vedel. O vsem skupaj imajo glavno besedo ljudje v klubu. Jaz se ne obremenjujem. Če bo prišla ponudba in bo dobra, se bomo skupaj z ljudmi iz kluba usedli in skušali najti najboljšo rešitev. Če je ne bo, bom ostal v Groningenu. Jaz nimam nič proti temu,'' je povsem miren mladi napadalec, ki je proste poletne dni preživel v domačem okolju in na hrvaški obali.

Želi si več kot 20 golov

In kam bi najraje odšel, če bo do prestopa prišlo? ''Ni važno, kam. Važno je le, da se odločim za klub, ki mi bo ponudil najboljše pogoje za razvoj in nekam, kjer bom igral,'' je odločen Matavž, ki ima jasno začrtane cilje tudi v primeru, da ne bo spremenil kluba.

''Če bom ostal na Nizozemskem, si želim v prvenstvu preseči 20 zadetkov v sezoni, s klubom pa si želim uvrstitve v Evropo. Lani sem na odločilni tekmi za Evropo zgrešil odločilni strel z enajstih metrov, kar me je zelo bolelo. A tako pač je. Tudi to je nogomet. Po tej izkušnji sem še močnejši,'' se zapravljenega strela z bele točke proti Den Haagu Aleksandra Radosavljeviča spominja slovenski reprezentant. V drugem delu sezone je imel tudi težave s poškodbo, ki je skrbela tudi navijače slovenske vrste. Težav ni več. ''Proti koncu sezone je bilo vse v najlepšem redu. Bomo videli, kako bo zdaj, ko bom spet začel s treningi, a verjamem, da bo dobro,'' je še povedal in za konec nekaj besed namenil izbrani vrsti: ''Komaj čakam, da se kvalifikacije nadaljujejo. Prepričan sem, da bomo dali vse od sebe in se poizkušali uvrstiti na evropsko prvenstvo. Sem optimist!''

Ne spreglejte