Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 5. 2011,
17.33

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Domžale Darko Birjukov

Petek, 20. 5. 2011, 17.33

4 leta, 6 mesecev

Lahko Domžalčani vsaj namučijo Olimpijo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Proti Olimpiji Domžalčani bržkone ne bodo igrali v najmočnejši zasedbi, razloga sta predvsem zagotovljeni naslov podprvaka in finale pokala.

Nogometaši Domžal so po besedah trenerja Darka Birjukova v tej sezoni v prvenstvu že presegli pričakovanja, zato večjega razočaranja po spodrsljaju v prejšnjem krogu, ko bi se lahko Mariboru v boju za naslov približali le na dve točki zaostanka, ni prisotnega. Naslov državnega podprvaka so si Domžalčani že zagotovili, že v sredo pa jih čaka finale slovenskega pokala proti Mariboru. Prav ta lovorika dvakratnim slovenskih prvakom in lanskim finalistom pokala še manjka, zato je razumljivo, da je ob koncu sezone to njihova najbolj pomembna tekma. "Nekoliko nam je vendarle žal, ker se nismo postavili v položaj za naslov prvaka, a smo po drugi strani realni. Zavedamo se, v kakšnem stanju smo igrali na zadnjih tekmah, pred tekmo s HiT Gorico je na dan tekme zbolel Tadej Apatič, težave pa je imel tudi Damir Pekič. Ob tem je treba dodati, da nista igrala niti Darko Topič in Darko Zec, vendar nimamo kaj, to je nogomet. Mislim, da je že drugo mesto izjemen uspeh," je za Sportal povedal strateg Domžal.

Najboljša domača ekipa

Pri tem se je treba strinjati, saj so Domžalčani v spomladanskem delu sezone iz takšnih ali drugačnih razlogov igrali v zelo okrnjeni zasedbi, tudi zato jim je na nekaterih pomembnih tekmah zmanjkalo energije in svežine.

"Ne vem, če smo pričakovali tako visoko uvrstitev pred sezono. Kakšnega posebnega načrta nismo imeli, naš cilj je bil le preboj v Evropo in da dobro igramo. Na domačem igrišču smo želeli igrati precej bolje kot v prejšnji sezoni, saj smo lani več točk osvojili na gostovanjih kot na domačem igrišču. Po statistiki gledano smo tudi najboljša domača ekipa," je izpostavil vodja strokovnega štaba v Domžalah.

Proti Ljubljančanom s spremenjeno postavo

Proti Olimpiji tako ne gre pričakovati trenutno najmočnejše enajsterice Domžalčanov, saj jih, kot že rečeno, čaka zelo pomemben finalni obračun. "Spet smo zelo oslabljeni. Zaradi kazni bodo manjkali Pekič, Knezović in Šimunovič, ob tem pa bom verjetno spočil kakšnega igralca, saj nas v sredo čaka preveč pomembna tekma, da karkoli tvegamo. Ritem je zares naporen, primanjkuje pa nam svežine, tako psihične kot fizične," je sporočil Birjukov in dodal: "Proti Olimpiji pričakujem pristop na najvišjem nivoju, igralci poznajo moje zahteve, nekateri pa utegnejo sploh prvič zaigrati, zato imajo možnost, da se izkažejo. Pričakujem dobro tekmo," je še pristavil Birjukov, ki bo pogrešal tudi Blaža Brezovačkega, Lucasa Horvata, Darka Topiča, Amerja Krciča in Nika Cimpriča, vprašljiva pa sta še Sead Zilić in Nace Kosmač.

Obračun z Olimpijo za Domžale tako ne bo imel večjega pomena, zato pa se utegne na tekmi izkazati kakšen igralec, ki bo potem v resnih kombinacijah tudi za finale pokala.

Ne spreglejte