Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
1. 10. 2013,
6.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Borussia Dortmund Arsenal Napoli Marseille

Torek, 1. 10. 2013, 6.35

8 let

Kloppa bo zamenjal selektor Republike srbske

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Obračun med Arsenalom in Napolijem, vročima kluboma angleškega in italijanskega prvenstva, si boste lahko ogledali na Planet TV, Borussia pa bo Marseille pričakala brez kaznovanega Jürgena Kloppa.

Topničarji so sezono začeli z domačim porazom proti Aston Villi in sramežljivimi nakupi v poletnem prestopnem roku. Starega lisjaka Arsena Wengerja, ki se je moral naposlušati najglasnejših kritik, odkar je strateg Arsenala, to ni zmotilo na poti do sanjskega prvega mesta na razpredelnici angleškega prvenstva in neverjetnega zmagovalnega niza v gosteh, ki se je povzpel na dvanajst zaporednih tekem. Nazadnje je padel Swansea City, v ligi prvakov pa pred tem Marseille. "Zmagali smo že v gosteh, če bomo dobili še vse domače tekme, bomo zanesljivo napredovali. Nočem se iti matematike, a statistika pravi, da 10,2 točke zadošča za preboj med 16 najboljših. Kako bomo osvojili 0,2 točke, ostaja skrivnost, a toliko bomo najverjetneje potrebovali," je šaljivo razkril francoski strateg, ki z Arsenalom zadnja leta bolj ali manj neuspešno naskakuje lovorike. Spet ne bo mogel nastopiti z najmočnejšo postavo, saj so na seznamu poškodovanih Theo Walcott, Santi Cazorla, Alex Oxlade-Chamberlain, Abou Diaby, Lukas Podolski in Yaya Sanogo. To bi bil hud udarec za marsikateri klub, Arsenal pa se v tej sezoni kljub takšnim izgubam očitno dobro znajde. Wenger je branilcem zabičal, naj se hitro vračajo na svojo polovico, saj ima Napoli ubijalske protinapade, s katerimi jim lahko povzroči ogromno škode.

V London prihaja gost, ki na špansko-argentinskih krilih navdušuje v italijanskem prvenstvu, Rafael Benitez pa je Gonzala Higuaina povzdignil v zvezdnika, ob katerem so vročekrvni navijači čez noč pozabili, da jih je prej reševal Edinson Cavani. Zanimivo bo spremljati, kdo bo dobil dvoboj nekdanjih belih baletnikov. Napolijev Argentinec ali Arsenalov Nemec Mesut Özil? "Moramo ustaviti evforijo. Igramo proti klubu, ki je na vrhu lestvice, moramo pokazati značaj, moč in spoštovanje. Pričakoval sem močan Arsenal, saj je Wenger najboljši trener v premierligi," je dolgoletni trener Liverpoola polaskal stanovskemu kolegu, s katerim se je na Otoku že velikokrat spopadel. Napoli v tej sezoni še ni doživel poraza, v soboto je v gosteh brez dirigenta Mareka Hamšika in z rahlo poškodovanim Higuainom, ki je odigral le zadnjo tretjino srečanja, odpravil Genoo z 2:0. Oba zadetka je prispeval Makedonec Goran Pandev, ki bo zvečer Benitezov adut na rezervni klopi. Španski trener z Liverpoolom v gosteh ni nikoli premagal topničarjev. Na osmih tekmah je le trikrat remiziral.

Karizmatični Jürgen Klopp mora zaradi primitivnega obnašanja na prvi tekmi v Neaplju odslužiti kazen. Pod Vezuvom se je znesel nad četrtim sodnikom, nato pa se posul s pepelom in opravičil, ker je močno pretiraval in se obnašal kot opica. Na domačem dvoboju z Marseillem bo lahko izbrance za kazen spremljal le s tribun, rumeno-črne pa bo s klopi vodil njegov dolgoletni pomočnik Željko Buvač. Prihaja iz Banjaluke, vrsto let je igral v Nemčiji, pred dobrim mesecem pa je bil 52-letni strokovnjak celo izbran za selektorja Republike srbije (del BiH), ki že komaj čaka na prijateljski dvoboj s Srbijo. Za zgodovinsko "revijalno" tekmo namerava pridobiti zvezdniška imena z vseh vetrov, celo Zlatana Ibrahimovića. Nekateri izmed Buvačevih sorodnikov živijo na Štajerskem, zdaj ga čaka zahtevna naloga, saj prihaja Marseille, ogromen dolžnik Borussie, saj jo je leta 2011 v ligi prvakov ugnal dvakrat. Na Westfalnu že lep čas diši po maščevanju. "Željko je najboljši trener, kar jih poznam," Kloppo zaupa svojemu pomočniku, a obžaluje, da ne bo mogel biti v slačilnici z izbranci pred srečanjem in med polčasom. "Pred dvema letoma smo bili na dvobojih z Marseillem naivni, zdaj pa smo dozoreli, saj smo se vmes veliko naučili, tako da sem optimističen," meni trener evropskega in nemškega podprvaka, ki se je konec prejšnjega tedna znesel nad Freiburgom (5:0). Poleg Kloppa bo manjkal tudi vratar Roman Weidenfeller, ki je v Neaplju prav tako prejel rdeči karton.

"Imamo posrečeno kombinacijo mladih in izkušenih igralcev. Od začetka sezone smo preizkusili že 20 igralcev," je Elie Baup opozoril na široko klop Marseilla, ki pa v prvem krogu ni pomagala k vidnejšemu uspehu na srečanju z Arsenalom. Ob pravem času sta se prebudila Mathieu Valbuena in Andre Ayew, ki sta v soboto v Lorientu dosegla prva zadetka v sezoni, kar je dobra novica za navijače Marseille, saj še vedno pogrešajo najboljšega napadalca Andreja-Pierra Gignaca (poškodba). V Nemčijo nista pripotovala niti Jeremy Morel in Benoit Cheyrou.

Ne spreglejte