Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
1. 9. 2008,
21.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 9. 2008, 21.23

8 let

Kek ima veliko težav

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski nogometni reprezentanti, ki se pripravljajo za sobotno tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2010 proti Poljski v Wroclawu, so v ponedeljek opravili prvi trening.

Selektor Slovenije Matjaž Kek ima pred sobotno tekmo kar nekaj skrbi. Rezervni vratar Sašo Fornezzi je vnovič odpovedal sodelovanje, zato je selektor naknadno vpoklical Aleksandra Šeligo iz MIK CM Celja. Toda ker je vratnicama tako ali tako trdno zasidran Samir Handanovič, ki je tudi v prvem krogu italijanskega prvenstva minuli konec tedna v dresu Udineseja pokazal odlično formo, odpoved Fornezzija ne predstavlja velike težave. Veliko bolj zaskrbljujoče je dejstvo, da se s poškodbama ubadata Marko Šuler, ki bo, če bo zdrav, zagotovo zasedel mesto v ožji obrambi, in Mišo Brečko, ki ga bržčas čaka mesto na desni strani zvezne vrste. ''Šuler ima težave z gležnjem. Na zadnji tekmi v dresu Genta je igral s pomočjo injekcije, kar nikoli ni dobro. Na dveh treningih zagotovo ne bo vadil, potem pa bomo videli, kako se bo vse skupaj razvijalo. Časa je še dovolj. Brečko se ubada s poškodbo mišice, zato v Kölnu že nekaj časa zgolj igra, medtem ko trenira bolj malo. Kot sem že rekel, v prihodnjih dneh bomo videli, ali bom lahko računal nanju. Počakajmo in videli bomo, ali bosta do sobotne tekme proti Poljski nared za igro,'' o težavah, ki so ga doletele, pravi vodja slovenske reprezentance.

Šišič in Koren sta zdrava

Znano je tudi, da sta imela v zadnjem času težave z zdravjem Robert Koren in Mirnes Šišič, a za zdaj naj ne bi bilo bojazni in bosta lahko v soboto zagotovo igrala. ''Koren je povsem okreval po poškodbi kolena, a ker kar nekaj časa ni treniral, je jasno, da je pri njem potrebno biti pazljiv. Toliko bolj, ker gre za zelo specifično poškodbo, pri kateri se lahko hitro kaj zakomplicira. Nanj bomo pazili. S Šišičem je tudi dobro, saj je v Olympiakosu v zadnjem času nemoteno treniral,'' je še povedal Kek, ki je v ponedeljek na Ptuju, kjer se bo do petka, ko se bo odpravila proti Vroclavu, trenirala slovenska reprezentanca, opravil prvi trening. Na njem še ni bilo Andreja Komca, Tončija Žlogarja in Darijana Matiča, ki so v ponedeljek še vsi imeli klubske obveznosti.

V torek bodo reprezentanti opravili en trening, v sredo dva in v četrtek enega, nakar se bodo preselili na Brdo pri Kranju, kjer bodo prenočili in v petek dopoldne odpotovali proti Wroclawu.

Ne spreglejte