Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 10. 2008,
18.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 1. 10. 2008, 18.03

8 let

Horvat: Imamo še rezerve v napadu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Edini prekmurski klub Nafta v prvenstvu trenutno zaseda mesto tik pod vrhom in velja za največje presenečenje sezone. Predsednik Mirko Horvat je razumljivo zadovoljen in meni, da ima ekipa še rezerve.

Lendavska Nafta, ki ima med slovenskimi prvoligaši enega od nižjih letnih proračunov, beleži v letošnji sezoni PrveLige Telekom Slovenije odlične rezultate. Po enajstih krogih so z dvajsetimi točkami na drugem mestu za Mariborom, nad čemer je razumljivo zadovoljen tudi predsednik Mirko Horvat: "Za zdaj sem seveda zelo zadovoljen, smatram pa, da imamo še rezerve. Če smo prejeli najmanj zadetkov pomeni, da obrambna in zvezna vrsta deluje, napad pa bi lahko bil še dosti boljši."

Najboljša obramba

Lendavčani so prejeli zgolj deset zadetkov, kar je manj kot zadetek na krog, pri čemer so kar na sedmih tekmah ohranili svojo mrežo nedotaknjeno. Na drugi strani pa so dosegli le dvanajst zadetkov, od tega osem na šestih domačih tekmah, iz katerih so iztržili vse zmage. In kaj je skrivnost letošnjih dobrih rezultatov? "Predvsem se vidi, da je ekipa dobro pripravljena, narejen je bil dober izbor igralcev, ki so disciplinirani na terenu, na drugi strani pa je pomembno, da je ekipa kompaktna in da se igralci med seboj razumejo," meni Horvat.

Zgornji del lestvice

Tako kot v lanski sezoni tudi letos klubski cilj zgornji del lestvice, kar pa Nafti lani ni uspelo in so po slabi končnici na koncu pristali na osmem mestu. Za zdaj edinemu prekmurskemu klubu kaže, da bi lahko presegla svojo najboljšo uvrstitev v prvi ligi doslej, ki je sedmo mesto in se morda prvič uvrstiti tudi v katerega od evropskih pokalov.

"Nam je še vedno cilj uvrstitev v zgornji del lestvice, ko si uvrščen tam zgoraj pa se imaš možnost prebiti v katerega od evropskih pokalov. Zato če se bo priložnost ponudila, jo bomo vsekakor vzeli. Klubski pravilnik o nagrajevanju predvideva nagrade tudi za ta mesta, tako da se temu nismo v naprej odpovedali," pravi Horvat. Lendavčani se bodo v Pokal UEFA lahko uvrstili preko Pokala Hervis, kjer so eden od osmih četrtfinalistov in se 22. oktobra pomerili proti FC Luki Koper.

Spomladi pod reflektorji?

Že letošnjo pomlad je bilo aktualno, da bo Mestni stadion v Lendavi dobil v kratkem razsvetljavo, omenjalo se je že to jesen, vendar so se postopki nekoliko zavlekli. "Projekte za razsvetljavo smo dokončali, z Nogometno zvezo Slovenije pa se mora uskladiti finančna konstrukcija za izvedbo te razsvetljave. Razpis je bil objavljen, mi smo se na njega prijavili, postopek usklajevanja še poteka in bi moral biti v kratkem dokončan," je pojasnil Horvat. Po njegovem mnenju je možnosti, da bi razsvetljavo dobili še v tem letu malo, veliko bolj verjetno pa se zdi, da bi lahko bila tekom te sezone.

Ne spreglejte