Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 5. 2012,
16.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 1. 5. 2012, 16.37

8 let

Hodgson: Veselim se nove vloge

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Angleška nogometna zveza (FA) je šest tednov pred začetkom Eura na Poljskem in v Ukrajini za selektorja reprezentance imenovala Roya Hodgsona. Izkušeni strateg je podpisal štiriletno pogodbo.

V preteklih dneh so Roya Hodgsona vse bolj povezovali z vlogo angleškega selektorja, kar se je naposled tudi zgodilo. Njegov največji protikandidat je bil trener Tottenhama Harry Redknapp, a na vroči angleški klopi bo Italijana Fabia Capella - ki je odšel zaradi nesporazuma z vodstvom FA glede afere John Terry - uradno nasledil 64-letni Hodgson. Angleško reprezentanco je doslej začasno vodil Start Pearce, ki je tudi selektor mlade izbrane vrste. "Zame je to zelo ponosen dan. Vesel sem priložnosti, da vodim svojo državo. Z veseljem zrem v naloge pred mano. Vse se zavedajo, da to ni enostavno, vendar upam, da nam bodo navijači stali ob strani," je uvodoma ob predstavitvi sporočil Hodgson.

Hodgson bo do 13. maja še vodil West Bromwich Albion, nato pa prevzel reprezentanco. V svoji dolgoletni trenerski karier je že vodil nekaj reprezentanc, med drugim tudi Švico (1992 - 1995) in Finsko (2006 - 2007), proslavil pa se je pri klubih. Bil je tudi trener v Italiji (Inter Milano/1995 - 1997, 1999), na Švedskem in Norveškem, londonski Fulhama (2008 - 2010) je pred dvema letoma popeljal v finale evropske lige, nato je odšel na Anfield k Liverpoolu, kjer pa se ni dolgo zadržal in nazadnje sezono in pol vodil WBA.

Prvi njegov večji izziv bo letošnji Euro pa Poljskem in v Ukrajini. Anglija bo v skupini D igrala s Francijo, Švedsko in Ukrajino. "Imamo še nekaj časa. Zadnjih pet let sem deloval v Angliji in kandidati za reprezentanco so seveda dobro poznani. Kljub temu, pa še nisem sodeloval z vsemi. Poskušal bom zbrati čim več informacij in govoriti s čim več ljudmi," odgovarja selektor reprezentance, ki še ni bila na evropskem prestolu, in se izognil vprašnjem o novem kapetanu in o tem, če se bosta v reprezentanci znašla John Terry in Rio Ferdinand.

Zato pa je spregovoril o Waynu Rooneyju, ki bo zaradi udarca v kvalifikacijah na tekmi proti Črni gori izpustil uvodni tekmi prvenstva. "Potoval bo z nami in imel pomemben vpliv v ekipi - tudi, če ne bo igral," je sporočil novi angleški selektor in nekaj besed namenil tudi o pričakovanjih pred Eurom. "Anglija mora na vsako prvenstvo iti z namenom, da zmaga, saj gre za veliko nogometno državo. Prepričan sem, da bodo igralci razočarani, če ne pričakujemo osvojitve prvenstva," je zaključil Hodgson.

Ne spreglejte