Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
1. 7. 2011,
11.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 1. 7. 2011, 11.39

8 let

Hercegovci agresivno tudi v Stožicah

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Predstavnik Bosne in Hercegovine je v petem evropskem srečanju s slovenskim klubom prvič ostal brez zmage. Trener Mario Ćutuk vidi priložnost v Ljubljani, kjer naj bi Olimpija zaigrala bolj odprto.

Po štirih zaporednih zmagah nad slovenskimi ekipami (3:1 in 3:2 s Koprčani v sezoni 2007/08, zadetke za ''kanarčke'' so dosegli sedanji igralci Maribora Dalibor Volaš, Aleš Mejač in Mitja Viler, ter 2:0 in 3:0 z Olimpijo v minuli sezoni) nogometaši Širokega Brijega prvič niso izpolnili cilja. Pred domačim občinstvom na Pecari sta ostali mreži nedotaknjeni, s tem pa je povratna tekma v Stožicah pridobila še dodaten naboj, saj imata oba tekmeca realne možnosti za preboj v drugi predkrog lige Europa. ''Moji igralci so dali vse od sebe. Če bi dosegli zadetek, bi bil zadovoljen, tako pa ne morem povsem. Tekmec si ni priigral nobene priložnosti, razen ene v zaključku. Bili smo boljši, igralcem pa nimam kaj za zameriti. Na podoben agresiven način bomo igrali tudi na povratni tekmi, kjer verjamem v dober rezultat,'' je po dvoboju, ki ni postregel z zadetki, dejal trener Širokega Brijega Mario Ćutuk. Pred srečanjem je napovedal popoln napad od prve minute, na koncu pa ga je zadovoljil nepriljubljen rezultat 0:0. ''Ko se je tekma bližala koncu, mi pa nismo znali zatresti mreže, sem se že zbal, da se nam bodo zamujene priložnosti maščevale. Zato sem bil na koncu z rezultatom 0:0 kar zadovoljen. Še posebej zaradi tega, ker bo Olimpija pred svojimi navijači igrala bolj odprto in napadalno, kar nam bo omogočilo več prostora,'' je prepričan hrvaški strokovnjak, ki je na klopi Širokega Brijega nasledil Blaža Sliškovića.

Afera s hrvaško zastavo

Del javnosti v BiH je obsodil ravnanje navijačev Širokega Brijega, ki so na začetku drugega polčasa vzdolž osrednje tribune na štadionu Pecara razvili velikansko hrvaško zastavo. ''To je škandal. Zavedamo se, da ta del BiH goji posebne simpatije s sosednjo Hrvaško, a omenjena država s četrtkovim srečanjem lige Europa med kluboma iz BiH in Slovenije ni imela prav nobene zveze,'' je zapisal portal 24sata.info ter dodal, da verjetno ciprskega delivca pravice Steliosa Tifonosa omenjeno dejanje ni zmotilo, se pa poraja vprašanje, kako sta vse skupaj doživela Ivica Osim, predstavnik Nogometne zveze BiH in nogometni strateg Dušan Bajević, nekdanji ''Princ z Neretve'', rojen v bližnjem Mostarju, ki sta dvoboj spremljala na častni tribuni. ''Morda pa sta se spraševala, v kateri državi se sploh igra ta tekma,'' so še zapisali na 24sata.info.

Povratni dvoboj med Olimpijo in Širokim Brijegom bo na sporedu prihodnji četrtek v Ljubljani, tekma pa se bo na štadionu Stožice začela ob 20. uri.

Ne spreglejte