Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
11. 4. 2011,
20.20

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Barcelona

Ponedeljek, 11. 4. 2011, 20.20

8 let, 1 mesec

Guardiola: To ne bo trening za 'el clasico'

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vonj ''el clasica'' v polfinalu lige prvakov sega vse do Ukrajine. Šahtar se želi od Evrope posloviti vsaj z obližem za visok poraz v Barceloni, dragoceno domačo zmago nad Katalonci.

Barcelona si lahko s popotnico, priigrano na prvi četrtfinalni tekmi, mane roke. Zmaga nad Šahtarjem, že deveta zaporedna domača zmaga v evropskem tekmovanju, ki je poskrbela za izenačenje klubskega rekorda, je izdatna. Marsikdo bi po takšni ''trofeji'' na povratno srečanje odpotoval pomirjen in sproščen, strateg Josep Guardiola pa v omenjeno skupino le ne spada. ''Čaka nas resna preizkušnja. Čeprav je Šahtar izgubil prvo tekmo z 1:5, lahko kolega Lucescu računa na zelo močno ekipo. Drugače se z njo ne bi uvrstil v četrtfinale,'' je predstavil torkove gostitelje v imenitni luči, tako kot pred prvo tekmo, ki pa je postregla s festivalom zadetkov v mreži ''oranžnih''. ''To ne bo trening za sobotni 'el clasico' v Madridu. Sploh ne. Še enkrat več opozarjam, da dvoboj še ni dobljen. V nogometu je vse možno, mi pa se bomo potrudili, da Šahtar ne bo dočakal čudeža,'' je ovrgel vsakršno misel o rezerviranem pristopu zvezdnikov Barcelone na zadnjem srečanju pred ''tekmo vseh tekem'', veličastnim španskim derbijem z Realom.

Zdesetkana obramba

Prednost štirih zadetkov v zgodovini tekmovanj pod okriljem Evropske nogometne zveze (UEFA) niso v polno izkoristili le štirje klubi. Če bi se na omenjenem seznamu znašla še mogočna Barcelona, bi bila to senzacija nad senzacijami. Resda predstavlja Donbass Arena določeno prednost za gostitelje. Ukrajinci v tej sezoni na domačem dvorišču niso gostom podarili niti točke, Šahtar pa po otvoritvi štadiona na njem sploh še ni izgubil evropskega srečanja. Pa čeprav je odigral že ducat tekem. Po drugi strani ima Mircea Lucescu nehvaležne težave v obrambi, kar pred prihodom razigranih Kataloncev, ki imajo v svojih vrstah ase, sposobne prebiti prav vsaki obrambni zid na svetu, ne zagotavlja večjega optimizma.

Barcelona brez Puyola, Krkića in Inieste

Manjkala bosta bočna igralca, poznala se bo predvsem odsotnost kapetana Hrvata Darija Srne, ki je podal za edini zadetek ''rudarjev'' v Barceloni, na levi strani bo odsoten kaznovani Romun Razvan Rat, v ožjem delu obrambe pa Dmitro Čigrinjskij, ki je zaradi poškodbe gležnja še v drugo ostal brez možnosti dokazovanja proti nekdanjemu delodajalcu. Povsem ni nared niti Oleksandr Čizov.

''Z obrambo imamo gromozanske težave. Že tako so možnosti za napredovanje izjemno majhne, a se želimo od gledalcev posloviti vsaj s spodobnim rezultatom. V Barceloni smo gostiteljem 'podarili' tri zadetke. Primanjkuje nam še izkušenj na takšni ravni. Zmotno je prepričanje, da je Barcelona močna zaradi njenih zvezdnikov. Dejstvo je, da je Guardiola sestavil imenitno ekipo z moštvenim duhom,'' meni Lucescu, ki ga skrbi tudi zdravstveno stanje napadalca Luiza Adriana. Eden izmed številnih Brazilcev v rudarski prestolnici Ukrajine čuti bolečine v stegenski mišici. Pri gostih niso v Donjeck pripotovali kapetan Carles Puyol, ki ni zaigral vse od 22. januarja, Bojan Krkić, ki bo moral zaradi poškodbe levega kolena počivati vsaj šest tednov ter francoski branilec Eric Abidal. Zaradi kazni kartonov bo počival Andres Iniesta. Minuli teden se je spretno izognil morebitnim zapletom z rumenimi kartoni, ki bi ga oddaljili od napovedanih obračunov z Realom.

Ne spreglejte