Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 4. 2024,
22.58

Osveženo pred

4 dni, 8 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

Kylian Mbappe Kylian Mbappe Luka Elsner Monaco Le Havre PSG francosko prvenstvo Ligue 1

Nedelja, 28. 4. 2024, 22.58

4 dni, 8 ur

Francosko prvenstvo, 31. krog

Parižani po porazu Monaca vpisali novo zvezdico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
Luka Elsner Le Havre | Luka Elsner je z ekipo Le Havre remiziral s PSG-jem. | Foto Reuters

Luka Elsner je z ekipo Le Havre remiziral s PSG-jem.

Foto: Reuters

Nogometaši PSG so imeli v 31. krogu priložnost, da potrdijo tretji zaporedni in skupno 12. naslov francoskega prvaka pred domačimi navijači. Za to so potrebovali zmago proti ekipi Le Havre, ki jo vodi Luka Elsner. Njegova zasedba je na koncu remizirala s pariškim velikanom s 3:3, prišla do pomembne točke v boju za obstanek, z remijem pa tudi prestavila slavje v francoski prestolnici. Rekorden 12. naslov si je zagotovila dan pozneje, saj je Monaco izgubil proti Lyonu (2:3), s tem pa tudi ostal brez možnosti za naslov prvaka.

PSG Ousmane Dembele
Sportal PSG hladi penino, z zmago pomagal še Elsnerju

Ekipa Luke Elsnerja Le Havre je v soboto prestavila zabavo PSG-ju, ki si tako teoretično še ni zagotovil naslova francoskega prvaka, ampak je moral nanj počakati še 24 ur. Ekipi na lestvici loči kar 41 točk, kljub temu pa je Le Havre prišel do velikega remija s 3:3. Kazalo je sicer že nekoliko boljše, v Parizu je za vodstvo gostov v 19. minuti zadel Christopher Operi, na drugi strani pa je deset minut kasneje izenačil Bradley Barcola. Podajalec pri tem zadetku je bil mladi 18-letni vezist Warren Zaire-Emery, ki je s klubom podaljšal pogodbo do leta 2029, zdajšnja bi se igralcu, ki je po Transfermarktu vreden 60 milijonov evrov, iztekla leta 2025. Za novo vodstvo Le Havra je nato v 38. minuti poskrbel Andre Ayew, na 3:1 pa je v 61. minuti z bele pike povišal Abdoulaye Toure. A PSG je v zaključku prišel do izenačenja. V 78. minuti je najprej na 2:3 znižal Achraf Hakimi, v 94. minuti pa je končni izid postavil Goncalo Ramos.

Goncalo Ramos je zadel za remi, dan pozneje pa proslavljal naslov francoskega prvaka. | Foto: Reuters Goncalo Ramos je zadel za remi, dan pozneje pa proslavljal naslov francoskega prvaka. Foto: Reuters

Novo zvezdico Parižanov je v nedeljo potrdila zmaga Lyona nad prvim zasledovalcem Monacom s 3:2. V Lyonu je domača ekipa dobila prvi polčas, potem ko sta Alexandre Lacazette in Said Benrahma poskrbela za preobrat po golu Wissama Ben Yedderja v prvi minuti. Slednji je v 60. minuti poskrbel za novo izenačenje, toda Malick Fofana je v 84. Lyonu priigral novo prednost, ta pa je dokončno prinesla naslov pariški zasedbi. PSG ima tri kroge pred koncem 70 točk oziroma 12 več od drugouvrščenega Monaca.

Znanec Olimpije Lille je v nedeljo v gosteh premagal Metz z 2:1, zadnjeuvrščeni Clermont je s 4:1 odpravil Reims, pri čemer je Elbasan Rashani prispeval dva gola, predzadnji Lorient je izgubil proti Toulousu z 1:2, kar je zagotovilo razveselilo navijače Elsnerjevea Le Havra, Strasbourg je ostal praznih rok proti ekipi iz Nice z 1:3, z goli bogat pa je bil dvoboj Rennesa in Bresta. Brest, ki je tretji na lestvici, je zmagal s 5:4, pri čemer je Lilian Brasser zmagoviti gol dosegel v šesti minuti sodniškega dodatka. Pri domačih je dvakrat zadel Arnaud Kalimuendo.

Francosko prvenstvo, 31. krog:

Petek, 26. april:

Sobota, 27. april:

Nedelja, 28. april:

Lestvica:

Najboljši strelci:

26 – Mbappe (PSG)
17 – David (Lille)
16 – Lacazette (Lyon)
14 – Aubameyang (Marseille)
13 – Ben Yedder (Monaco)
12 – Dallinga (Toulouse)
11 – Mikautadze (Metz), Moffi (Nica), Ramos (PSG)
– Kalimuendo (Rennes)
– Adams (Montpellier), Bourigeaud (Rennes), Del Castillo (Brest), Minamino (Monaco), Mostafa Mohamed (Nantes), Savanier (Montpellier) 

Luka Elsner
Sportal Mbappe na klopi, a golijada PSG-ja. Udarec za Elsnerjeve.
Ne spreglejte