Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 8. 2015,
22.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Olimpija Domžale

Sobota, 1. 8. 2015, 22.10

8 let

Festival rdečih kartonov v Stožicah olajšal delo za Domžale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 0:2 (0:1).

Ljubljansko-domžalski prvenstveni obračuni se v zadnjem obdobju večinoma končujejo z zmagami gostov, tako je bilo kar na desetih od zadnjih 13 tekem. Obdobje je danes dobilo še novo poglavje, saj so Domžale v vlogi gostov slavile v Ljubljani. Tudi po zaslugi kar dveh izključitev na ljubljanski strani in natančnega strela Dejana Trajkovskega. Za Olimpijo je to prvi poraz v sezoni, za Domžale pa druga zmaga.

Prvi polčas je postregel z zanimivim dogajanjem. Ljubljančani so do zadetka narekovali ritem igre, v 16. minuti pa so Domžale povedle. Po akciji po desni strani je žoga prišla na drugo stran na rob kazenskega prostora do Dejana Trajkovskega, ki je z natančnim strelom ob bližnji vratnici premagal Aleksandra Šeligo in dosegel prvi gol v tekmovanju. Sledilo je obdobje brez večjih priložnost, a vseeno precej razburljivo. V 30. minuti je sodnik Matej Jug pokazal drugi rumeni karton Maticu Finku zaradi prekrška, tako da je Olimpija ostala le z desetimi na zelenici. Ta izključitev je močno razburila trenerja Marijana Pušnika, ki je vztrajno protestiral pri sodnikih in moral ob koncu polčasa na tribuno.

Izključitev pa je podžgala Finkove soigralce, ki so kljub igralcu manj znali zagroziti, med drugim je Ezekiel Henty ob koncu prvega dela zapravil priložnost za izenačenje, ko je po globinski podaji streljal čez gol.

Še tretja izključitev v drugem polčasu

V uvodu drugega polčasa je Olimpija prevzela pobudo, toda prave akcije ji ni uspelo izpeljati. Za nameček je Jug v 59. minuti po udarcu s komolcem Kronavetra pokazal drugi rumeni karton še njemu, tako da je Olimpija igrala le še z devetimi igralci. V 67. bi lahko Žan Majer že unovčil izdatno številčno prednost, toda s 25 metrov je meril malenkost premalo natančno.

Dve minuti pozneje se je izkazal Šeliga po strelu Lucasa Horvata s 25 metrov, v 73. minuti pa je Majer po kotu s strelom z glavo zadel vratnico. V 84. minuti pa so gosti le povišali prednost, Horvat je podal na desno do Nejca Skubica, ta je podal pred vrata, kjer je bil osamljen novinec Antonio Mance in zadel za 2:0. Do konca tekme velja omeniti še poskus Amedeja Vetriha, Šeliga ga je ukrotil.

Ne spreglejte