Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
1. 10. 2014,
11.42

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Schalke NK Maribor NK Maribor Klaas-Jan Huntelaar Julian Draxler

Sreda, 1. 10. 2014, 11.42

5 let, 4 mesece

Draxler zdaj ve, kdo so Mariborčani: Trdo so se borili

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Schalke je v dvoboju z Mariborom veljal za izrazitega favorita. Trener Jens Keller je napovedal zmago, zvezdnik Julian Draxler pa priznal, da tekmeca ne pozna prav dobro. Kaj pa sta povedala po zmagi?

Nogometaši Schalkeja so bili po remiju z Mariborom razočarani, a po svoje tudi zadovoljni, da so si po zaostanku sploh priigrali točko. "Želeli smo tri točke, s katerimi bi si popravili položaj v skupini, a je na koncu 1:1 zaslužen rezultat. Maribor je odigral dobro tekmo in se trdo bojeval, zdaj pa je naša naloga, da si do konca skupinskega dela zagotovimo dovolj točk za napredovanje," je dejal Julian Draxler. Enaidvajsetletni biser nemškega nogometa je iskal razloge za neprepričljivo predstavo, s katero Schalke ni mogel preskočiti slovenske ovire.

"V zadnjih tednih smo odigrali ogromno napornih tekem, zato smo se počutili nekoliko utrujene. Sam sem se znašel v nekaterih priložnostih, a žoga ni hotela v mrežo," je izpostavil največjo priložnost, ko je v drugem polčasu namučil Jasmina Handanovića, vratar Maribora pa spretno ubranil njegov strel.

Pred tekmo ni poznal nobenega nogometaša Maribora, po srečanju v Gelsenkirchnu pa si jih je zagotovo zapomnil vsaj nekaj. "Moramo živeti s tem, da smo osvojili le točko. Še vedno smo trdno prepričani, da lahko napredujemo v osmino finala. Chelsea je velik favorit skupine, Sporting in Maribor pa sta dokaj enakovredna in izenačena tekmeca za drugo mesto. Če bomo na naslednji tekmi ugnali Sporting, bo veliko lažje," je napovedal nemški reprezentant, ki je po dveh zaporednih zmagah s klubom v bundesligi (Werder in Borussia Dortmund) dočakal še en remi v ligi prvakov. Drugi v tej sezoni, rudarji so v uvodnem srečanju remizirali v Londonu s Chelseajem, na lestvici pa si delijo drugo mesto s slovenskimi prvaki.

Keller: Izgubljeni točki bomo nadoknadili drugje

Kaj pa je po dvoboju povedal trener nemškega velikana? "Nismo zadovoljni. Želeli smo zmagati in osvojiti tri točke. Tako smo tudi začeli, si priigrali nekaj polpriložnosti, nato pa postali nepazljivi. Nismo dobro branili tekmeca in prejeli zadetek. V nadaljevanju smo bili prepočasni. Premalo smo pritisnili na Maribor, da bi lahko iztržili zmago," je po srečanju, ki se je na Areni Auf Schalke končal z delitvijo točk, povedal Jens Keller. Od dvoboja z Mariborom je pričakoval veliko več, dobil pa nove skrbi in nekatere žvižge nestrpnih navijačev, ki so po zmagi nad Borussio pričakovali tudi tri točke proti slovenskemu prvaku.

Tudi strateg Schalkeja je podobno kot Draxler izpostavil dejavnik utrujenosti ter dodal, da je imela prste vmes tudi naporna tekma z Eintrachtom, na kateri so modri zadnjih 30 minut igrali kar z dvema nogometašema manj. "Prepričan sem, da bomo napredovali in točki, ki jih nismo osvojili proti Mariboru, nadoknadili nekje drugje," je še vedno optimističen Keller, ki je pred začetkom sezone podaljšal pogodbo s Schalkejem še za dve sezoni. "Še vedno smo v prednosti, saj smo osvojili točko pri Chelseaju, prvem favoritu skupine," je prepričan nemški strokovnjak.

Ne spreglejte