Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
1. 5. 2016,
22.12

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,90

Natisni članek

Matjaž Kek Miral Samardžić Roman Bezjak Hrvaška Dinamo Zagreb Aleš Mejač Petar Stojanović

Nedelja, 1. 5. 2016, 22.12

6 let, 7 mesecev

Stojanoviću se smeji po novem spodrsljaju Kekove Rijeke

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,90

Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek je v nedeljo z Rijeko doma proti Splitu osvojil le točko (0:0). Zaostanek za vodilnim Dinamom se je dva kroga pred koncem hrvaškega prvenstva povzpel na neulovljivih šest točk, tako da so si Petar Stojanović in soigralci že zagotovili 11. zaporedni naslov.

V Prvi ligi Telekom Slovenije obstaja verjetnost, da se bo dvoboj Olimpije in Maribora za prvo mesto zavlekel vse do zadnjega kroga, na Hrvaškem pa je že vse odločeno. Naslov najboljšega je dva kroga pred koncem ubranil Dinamo in poskrbel že za 11. zaporedno zvezdico. Drugo mesto bo osvojila Rijeka, ki za Zagrebčani zaostaja šest točk, a jih zaradi slabšega izkupička v medsebojnih tekmah (zmaga, dva remija in poraz Rijeke, a slabša razlika v zadetkih) ne more več prehiteti.

Tako je po nedeljskem remiju med Rijeko in Splitom, na katerem so gledalci na Reki zaman čakali na zadetek (0:0), postalo matematično jasno, da naslov ostaja v hrvaški prestolnici.

Bezjak zapravil priložnost tekme v 89. minuti

Izbranci Matjaža Keka so si na domačem srečanju s Splitom priigrali ogromno priložnosti, a je v vratih gostov iz Dalmacije blestel 23-letni vratar Tomislav Duka

Ob živce je spravljal tudi slovenskega reprezentančnega napadalca Romana Bezjaka, ki je zapravil nekaj zrelih priložnosti. Korošec, prvi strelec Rijeke v hrvaškem prvenstvu, je odigral vso tekmo in v izdihljajih srečanja zapravil najlepšo priložnost na tekmi, saj se je znašel sam pred vratarjem Splita. Ni je izkoristil, tako da je ostalo pri 0:0.

S takšnim razpletom so bili zelo zadovoljni nogometaši Dinama, ki so lahko v Zagrebu začeli odpirati steklenice šampanjca in tako nazdravili novemu državnemu naslovu. Barve modrih brani tudi slovenski branilec Petar Stojanović.

Petar Stojanović je lani osvojil državni naslov z Mariborom, letos je najboljši na Hrvaškem. | Foto: Petar Stojanović je lani osvojil državni naslov z Mariborom, letos je najboljši na Hrvaškem.

Rijeka na svoj prvi naslov v klubski zgodovini še čaka. Vso tekmo je igral tudi slovenski reprezentančni branilec Miral Samardžić, Aleš Mejač, posojen nogometaš Maribora, pa ponovno ni stopil na igrišče.

Nekdanji slovenski selektor Kek tako v spomladanskem delu ni uresničili velike želje klubskega vodstva, ki je drzno napovedalo naskok na prvo mesto. Čeprav je v 34 krogih hrvaškega prvenstva izgubil le enkrat, je bilo za kaj več kot naslov podprvaka usodno nadpovprečno število neodločenih rezultatov. Rijeka jih je zbrala kar 13, šest več od novega (starega) prvaka.

Hrvaško prvenstvo, vrstni red po 34. krogu:

1.    Dinamo Zagreb 79 točk*, 2. Rijeka 73, 3. Hajduk Split 58, 4. Lokomotiva Zagreb 49, 5. Split 45 ...

*že prvak

Ne spreglejte