Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
1. 11. 2013,
16.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Slaviša Stojanović Crvena zvezda Partizan Beograd

Petek, 1. 11. 2013, 16.50

8 let

Bil je že selektor Slovenije, a tako velike tekme še ni vodil

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Konec tedna bo po svetu odigranih veliko nogometnih poslastic. Na Marakani se bosta v soboto udarila Crvena zvezda in Partizan. Beograjski derbi bosta prvič izkusila Slaviša Stojanović in Nejc Pečnik.

Le trenutno četrto mesto v 16-članskem srbskem prvenstvu, katastrofalne finančne razmere zaradi ogromnega dolga, nezadovoljstvo navijačev in negotova usoda slovenskega strokovnjaka na vroči rdeče-beli klopi niso najboljša popotnica sobotnemu večnemu derbiju s Partizanom. Če pa bodo nogometaši Crvene zvezde izkoristili prednost domačega igrišča in na Marakani pristrigli krila največjemu tekmecu, ki že vrsto let vlada srbskim zelenicam, bodo njeni privrženci, teh pa vsekakor ni malo, v trenutku pozabili na tegobe.

Stojanović na klopi, Pečnik v napadu

Točke v težko pričakovanem derbiju bi štele dvojno. Zvezda bi se na lestvici približala Partizanu le na točko zaostanka, hkrati pa bi mladi ekipi padlo z ramen velikansko breme, saj bi zahtevnim navijačem končno nakazala, da se lahko poteguje tudi za naslov najboljšega. ’’Zaostajamo za Partizanom, zato razmišljamo le o zmagi in tem, da ujamemo priključek z vrhom. Igramo z vodilno ekipo, zato moramo v tekmo vstopiti mirno, organizirano, disciplinirano, odgovorno in s hladnimi glavami,’’ sporoča Slaviša Stojanović, ki bo na tekmi 11. kroga srbskega prvenstva končno dočakal priložnost, da kot trener občuti adrenalin vodenja moštva na znamenitem beograjskem derbiju. Ta bo že 145. v zgodovini, na njem pa bo za zadetke pri gostiteljih zadolžen tudi slovenski reprezentant Nejc Pečnik.

Stolček Stojanovića se je že nekajkrat pošteno zatresel

Ljubljančan je Crveno zvezdo prevzel v poletnih mesecih, po nekaterih spodrsljajih v domačem prvenstvu, pa tudi neuspešnem naskakovanju preboja v skupinski del lige Europe, pa se je njegov stolček že večkrat močno zatresel. Upravni odbor mu je zaupnico po kaotičnih sejah podaljšal vsaj do konca jesenskega dela. Če bi Stojanović v soboto premagal Partizan, bi storil pomemben korak k temu, da vodilne možje finančno obubožanega kluba prepriča, da si zasluži priložnost tudi v prihodnje.

Kako resno nekdanji slovenski selektor, ki je z Domžalami že osvajal državne lovorike, vstopa v sobotno srečanje, pričajo njegove besede, s katerimi je opisal veličino tekme v njegovi trenerski karieri. ’’Morda je to moja največja tekma v karieri, pa čeprav sem bil selektor Slovenije, vodil tekme v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, pa v kvalifikacijah za ligo prvakov (še z Domžalami, op. p.) ali pa azijski pokal (kot pomočnik Srečka Katanca na klopi ZAE, op. p.) ... To je največja tekma, ki jo bom vodil. Prisotna je pozitivna trema,’’ je dan pred derbijem na uradni novinarski konferenci priznal Stojanović, ki si je v desetih prvenstvenih tekmah s Crveno zvezdo privoščil tri poraze, na njegovo smolo pa skoraj vedno izgubljal točke takrat, ko ni zmagoval največji tekmec Partizan. Tako je zapravil možnost, da se približa bližnjim sosedom. V soboto ima najlepšo priložnost, da to nadoknadi z odmevno zmago.

Ne spreglejte