Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 2. 2022,
13.40

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

Natisni članek

zimski prestopni rok Xavi Hernandez Ousmane Dembele Barcelona Joan Laporta

Torek, 1. 2. 2022, 13.40

2 leti, 3 mesece

Predsednik Barcelone ne razume Francoza, Xavi pred težavo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58
Ousmane Dembele | Ousmane Dembele je zavrnil vse ponudbe za januarski odhod iz Barcelone. Zanj so se zanimali Chelseaju, Tottenhamu, PSG ... | Foto Getty Images

Ousmane Dembele je zavrnil vse ponudbe za januarski odhod iz Barcelone. Zanj so se zanimali Chelseaju, Tottenhamu, PSG ...

Foto: Getty Images

Zadnji dan zimskega prestopnega roka je v Barceloni minil vse prej kot sproščeno. Katalonci so se nadejali prodaje Ousmaneja Dembeleja, a se je Francoz zahvalil prav vsem ponudbam. To je presenetilo predsednika Joana Laporto, ki je namignil, da Dembele do konca sezone ne bo več oblekel dresa Barcelone. Pred nepričakovano težavo pa se je znašel trener Xavi Hernandez, saj bo lahko za evropske tekme računal le na tri od štirih zimskih novincev. Enega bo tako prisiljen črtati s seznama.

Christian Eriksen
Sportal Junak zimskega prestopnega roka (p)ostal Srb

Francoski napadalec Ousmane Dembele se zaradi številnih poškodb in predstav, s katerimi ni upravičil ogromnega zneska, ki so ga Katalonci zanj plačali Borussii Dortmund (140 milijonov evrov), ni kaj prida prikupil navijačem Barcelone. Od njega so pričakovali več. Konec sezone mu bo pogodba potekla. Katalonski klub je želel z njim podaljšati sodelovanje, a s 24-letnim Francozom ni našel skupnega jezika. Še več, Dembele je zadnji dan prestopnega roka pustil na cedilu vodstvo kluba, ki je pričakovalo, da bo prestopil drugam in s tem vsaj malce olajšal načeto finančno stanje zadolženega katalonskega velikana.

Laporta: To ni dobro za nikogar

Joan Laporta je prepričan, da Dembele že ve, kje bo nadaljeval kariero. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Joan Laporta je prepričan, da Dembele že ve, kje bo nadaljeval kariero. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Ponudili smo mu podaljšanje pogodbe. Ponudba je bilo izdatna, a ga ni zadovoljila. Hotel je še več. Predstavili smo mu tudi nekaj ponudb, da bi zapustil klub. Zadnjo je poslal angleški klub, a jo je zavrnil. To ni dobro za nikogar. Ne zanj, ne za klub. Menim, da se je že dogovoril z drugim klubom," je prvi mož Barcelone Joan Laporta prepričan, da se je francoski zvezdnik že pogodil z novim delodajalcem, h kateremu se bo lahko po koncu sezone, ko mu poteče pogodba z Barcelono, preselil brezplačno. Barcelona bo v tem primeru ostala brez odškodnine.

Zato je hotela v tem zimskem prestopnem roku prodati napadalca in iztržiti vsaj 20 milijonov evrov. Tudi to ji ni uspelo. Razočaranje je ogromno, saj mu bo morala do konca junija plačevati njegove izjemno visoke prihodke. To bo še dodaten udarec za že tako zadolžen klub, Dembele pa, kot kaže, v karieri ne bo več oblekel dresa Barcelone.

Trener Barcelone Xavi Hernandez na evropskih tekmah ne bo mogel računati na vse štiri zimske novince. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Trener Barcelone Xavi Hernandez na evropskih tekmah ne bo mogel računati na vse štiri zimske novince. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Trener Xavi Hernandez se je medtem pred evropskimi spopadi – Barcelona bo po dolgih letih igrala v izločilnem delu evropske lige – znašel pred težavo. Po pravilih Evropske nogometne zveze (Uefa) lahko na seznam kandidatov za tekmi z Napolijem uvrsti največ tri zimske novince. Barcelona ima štiri. To so izkušeni Brazilec Dani Alves, španski napadalec Ferran Torres, krilni napadalec Adama Traore in Gabonec Pierre-Emerick Aubameyang, ki ga bodo javnosti kot novega napadalca Barcelone predstavili v bližnji prihodnosti. Nekdanji kapetan Arsenala tekem ni igral že skoraj dva meseca, zato je poln motivacije, da bi v dresu Barcelone pokazal svetu, da še ni pozabil dosegati zadetkov.

Ne spreglejte