Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
1. 7. 2021,
18.58

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,70

1

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Klemen Prepelič Jaka Blažič Aleksander Sekulić Tokio 2020 kvalifikacije za olimpijske igre

Četrtek, 1. 7. 2021, 18.58

2 leti, 9 mesecev

Dončić in druščina po Afriki in Evropi uperili pogled proti Južni Ameriki

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,70

1

Luka Dončić | Selektor Aleksander Sekulić je skupaj z izbranci le še dve zmagi oddaljen od olimpijskih iger. | Foto Hendrik Osula/FIBA

Selektor Aleksander Sekulić je skupaj z izbranci le še dve zmagi oddaljen od olimpijskih iger.

Foto: Hendrik Osula/FIBA

Dve tekmi, dve gladki zmagi slovenskih košarkarjev v kvalifikacijah za olimpijske igre. Do uresničitve cilja jih ločita le še dve zmagi. Sobotna ni vprašljiva, ključna pa bo nedeljska, na kateri se bo podelila vozovnica za olimpijske igre v Tokiu. "Kot poudarjamo od samega začetka, je za nas pomembna le vsaka naslednja tekma. O olimpijskih igrah bomo lahko razmišljali, ko se bomo tja uvrstili," izpostavlja slovenski selektor Aleksander Sekulić, ki bo moral zdaj ekipo pripraviti na sobotni polfinalni obračun, v katerem bo nasproti stala Venezuela.

Luka Dončić
Sportal Vroči Dončić in druščina povozili še Poljake

Rezultata 118:68 proti Angoli in 112:77 proti Poljski povesta vse, kako dominantna je bila Slovenija v skupinskem delu kvalifikacij za olimpijske igre. Kot zadnja je padla Poljska, ki je bila na papirju bistveno težji nasprotnik, a smo na parketu arene v Kaunasu spremljali le slovenske košarkarje.

Kaj se je na tekmi proti Poljski dogajalo? (©FIBA)

Na krilih Luke Dončića, ki je v 21 minutah dosegel 18 točk in zbral deset asistenc ter šest skokov, so se vnovič poigrali s tekmecem. "Spet smo odigrali eno zelo dobro tekmo. Na začetku smo imeli sicer nekaj težav s tekmecem, saj je zadel kar nekaj zaporednih trojk. Ko je v igro prišla druga postava Slovenije in dvignila nivo čvrstosti v obrambi, je bilo hitro vse lažje. Smo samozavestni, polni energije in trudimo se, da bo Slovenija ponosna na nas. Pomembno je tudi, da smo enakomerno razporedili minutažo med igralce, tako da se ni nihče preveč utrudil," je bil zadovoljen Jaka Blažič.

olimpijske igre Tokio
Sportal IO OKS potrdil reprezentanco za Tokio 2020

"O olimpijskih igrah bomo lahko razmišljali, ko se bomo tja uvrstili"

Uvodni obračun proti Angoli je zaradi bolečin v vratu izpustil Klemen Prepelič, ki ima sicer še vedno težave, a verjame, da bodo do sobotnega polfinala izginile. Proti Poljski je že igral 15 minut in v tem času natresel kar 17 točk: "Pokazali smo veliko mero borbenosti in v drugem polčasu tudi precej boljšo obrambo. Če bomo v obrambi tako nadaljevali, glede na to, da v napadu že nekaj let nimamo težav, mislim, da je pred nami lepa prihodnost. Petek moramo izkoristiti za regeneracijo in se čim bolje pripraviti na sobotni polfinale."

Klemen Prepelič | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Prvi mož stroke Aleksander Sekulić je užival ob predstavi slovenskih košarkarjev. Tudi predstavnica Južne Amerike Venezuela, s katerimi se bodo njegovi izbranci pomerili v soboto ob 15.30, ne bi smela biti previsoka ovira. Ključna bo nato nedeljska tekma, ki bo odločala o potniku v Tokio iz kvalifikacijske skupine v Litvi: "Zadovoljen sem z novo odlično predstavo fantov. Priznam, da mi je v veselje gledati takšno košarko. Fante, ki se borijo en za drugega, ki igrajo nesebično košarko in ki se zabavajo v igri. Ponosen sem, da sem lahko njihov trener. Prepričan sem, da lahko s takšno mentaliteto in kemijo pridemo zelo daleč. A tako kot poudarjamo od samega začetka, je za nas pomembna le vsaka naslednja tekma. O olimpijskih igrah bomo lahko razmišljali, ko se bomo tja uvrstili."

Ne spreglejte