Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
1. 6. 2011,
16.17

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sašo Ožbolt Union Olimpija Krka

Sreda, 1. 6. 2011, 16.17

8 let, 1 mesec

"Prednost domačega terena ni plus za Krko"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V taboru Uniona Olimpije so trdno prepričani, da bodo vrnili pokal najboljšega v državi v Ljubljano. Sašo Ožbolt napoveduje odločen pohod proti lovoriki že v četrtek v Novem mestu.

Kakšne skrite taktične različice tako Aleksandar Džikić kot Miro Alilović najverjetneje nimata v rokavu. Ekipi se zelo dobro poznata, saj sta odigrali že lepo število tekem v tej sezoni. Na tistih pomembnejših so vselej slavili zmago Ljubljančani, na novi preizkušnji pa bosta moštvi v četrtek, ko se bo začela finalna serija - ta se igra na tri dobljene tekme. "Oboji se zelo dobro poznamo, zato nekakšnih skrivalnic verjetno ne bo. Dejstvo je, da je Krka zelo dobra v skoku. Njeni košarkarji dajo veliko košev iz drugih akcij in to je njihova največja prednost, oziroma nevarnost za nas," je o dobrih lastnostih Krke spregovoril Sašo Ožbolt.

Za branilca Uniona Olimpije je že nekakšna praksa, da vselej dobro igra proti novomeškemu klubu. Skoraj na vseh dosedanjih tekmah je bil trn v peti izbrancem Džikića. Nekdanji kapetan "zmajev" je odločen, da bo Olimpija že v četrtek prišla do prve zmage in tako izničila prednost domačega terena, ki ga ima pred začetkom finala Krka – aktualni slovenski prvak. "Ne čutimo nobene napetosti. Pričakujemo lahko izenačeno serijo. Vsaka tekma bo na nož. Ni izključeno, da bo na vseh dvobojih odločala ena sama žoga, kar je bila praksa v tej sezoni na naših medsebojnih tekmah. Prednost domačega terena za Krko ne bo noben plus in to bomo skušali izničiti že na prvi tekmi. Jasno je, da si vsi želimo končati prvenstvo že po treh tekmah, vendar bo najverjetneje padla odločitev šele v peti," pravi Ožbolt.

Bo pa Primorec po dolgem času poleti vnovič nekoliko bolj aktiven. S selektorjem Božidarjem Maljkovićem sta ob kosilu opravila formalni razgovor in Ožbolt je srbskemu strokovnjaku potrdil svojo udeležbo v letošnji reprezentančni akciji - evropsko prvenstvo Litva 2011. Spomnimo se, kako je ravno reprezentanca leta 2005 spremenila razvoj košarkarske poti Ožboltu, potem ko se je v pripravljalnem obdobju težje poškodoval koleno. Zato je letos pravi čas, da mu izbrana vrsta da tudi nekaj pozitivnega - morda celo medaljo ...

Ne spreglejte