Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
1. 12. 2009,
10.57

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 1. 12. 2009, 10.57

8 let, 1 mesec

Otvoritev Stožic z evropskimi in svetovnimi prvaki

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska košarkarska reprezentanca se bo v sklopu priprav na svetovno prvenstvo v Turčiji 10. avgusta 2010 v novi ljubljanski dvorani v Stožicah pomerila z izbrano vrsto Španije.

Po tem, ko je ljubljanski župan Zoran Janković v zanosu nogometne evforije po svoji stari navadi izkoristil pozornost in izbrani vrsti Matjaža Keka v slogu populistično dobro podkovanih govorcev obljubil tekmo na novem štadionu v Stožicah ter se nekaj dni zatem dokaj neprepričljivo "reševal" z obrazložitvijo, da to vendarle ne bo uradna pripravljalna tekma, temveč zgolj trening na objektu, ki pred SP v JAR še ne bo primeren za tekme, je pohitel še z napovedjo otvoritve dvorane. Ob tokratnem nastopu je imel v rokavu precej močnejše adute. Posredovali so mu jih odgovorni pri Košarkarski zvezi Slovenije, ki so se že pred časom dogovorili za eno izmed prijateljskih tekem v sklopu priprav na drugi nastop na svetovnih prvenstvih. In če se je letošnjega avgusta košarkarska reprezentanca po dobrem desetletju vrnila in bržkone poslovila od Tivolija (pripravljalna tekma z Rusijo), pa bo prihodnje leto krstila novo dvorano v Stožicah. Tekmec bo primeren dogodku, saj bo 10. avgusta v novem večnamenskem objektu gostovala Španija, aktualni evropski in svetovni prvak ter olimpijski podprvaki.

"Španija je košarkarska velesila. Sodi med tri največje reprezentance na svetu," je bil ob uradni naznanitvi prvega gosta nove dvorane, ki naj bi s kar 12.480 sedeži dokončno podobo dobila najkasneje do 30. junija 2010, zadovoljen prvi mož Košarkarske zveze Slovenije Dušan Šešok. Ob tem ni skrival, da v bližajoči se otvoritvi dvorane vidi tudi enega izmed nosilnih temeljev napovedane kandidature za organizacijo evropskega prvenstva 2013. "Nastajanje dvorane meji na znanstveno fantastiko. V svetu se je ustavilo kar 95 odstotkov tovrstnih gradenj," je še dodal Šešok in postregel s podatkom, da je v zadnjih petih letih Španija izven svojih meja odigrala vsega tri pripravljalne tekme. "Ta podatek priča tudi o tem, kako velika je slovenska košarka," je dejal predsednik KZS, župan MOL Zoran Janković pa ga je dopolnil: "Upam, da bo naša reprezentanca otvoritev krstila z zmago."

Delavci na gradišču v Stožicah te dni postavljajo nosilce za streho. Ta faza naj bi bila končana do božiča, po novem letu pa sledi še streha. "Upam trditi, da bo to ena najlepših dvoran v regiji," je zatrdil Janković, ki v svojih zamislih vidi tudi domače evropske tekme košarkarjev Uniona Olimpije, rokometašic Krima in odbojkarjev ACH Volleya. "Poleg štadiona, ki bo s 16.2000 sedeži prav tako nared do 30. 6. 2010, se v mestu obeta še kar nekaj športnih posodobitev. V načrtu so med drugim prenovitev olimpijskega bazena Ilirija, dvorana Pegan-Petkovšek za telovadce, potrebna pa bo tudi prenova dvorane Tivoli. Povečali bomo ledno dvorano, tako da bo lahko sprejela 8400 gledalcev. To pa bomo dosegli na račun male dvorane. Slednjo bomo obrnili, na tribunah pa bo prostora za 2000 gledalcev," se je v prihodnost z novimi športnimi idejami za morebitni drugi mandat zazrl Janković.

Ne spreglejte