Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 4. 2024,
7.32

Osveženo pred

1 teden, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31

Natisni članek

Orlando Magic Cleveland Cavaliers Jarrett Allen Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić Denver Nuggets Los Angeles Lakers Shaquille O'Neal Liga NBA

Nedelja, 21. 4. 2024, 7.32

1 teden, 5 dni

Liga NBA, 20. april

Branilci naslova iz Denverja do prve zmage v končnici NBA #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31
Denver Nuggets |  Branilci naslova Denver Nuggets so na prvi tekmi končnice v ligi NBA s 114:103 premagali Los Angeles Lakers in zabeležili deveto medsebojno zmago v nizu. | Foto Guliverimage

Branilci naslova Denver Nuggets so na prvi tekmi končnice v ligi NBA s 114:103 premagali Los Angeles Lakers in zabeležili deveto medsebojno zmago v nizu.

Foto: Guliverimage

Začela se je končnica v ligi NBA, za Luko Dončića bo četrta v njegovi šestletni karieri v najmočnejši ligi na svetu. Dallas prvo tekmo z LA Clippers igra v nedeljo ob 21.30. Že v soboto pa so bile na sporedu prve štiri tekme. Branilci naslova Denver Nuggets so na prvi tekmi končnice premagali Los Angeles Lakers s 114:103 in zabeležili deveto medsebojno zmago v nizu. Z 1:0 v zmagah so povedli tudi igralci ekip New York Knicks, Minnesote Timberwolves in Cleveland Cavaliers.

Jose Alvarado, New Orleans Pelicans
Sportal Uganka je razrešena: New Orleans in Miami kot zadnja v končnico

Na vzhodnem delu so Knicks s 111:104 odpravili Philadelphio 76ers, Cavaliers pa Orlando Magic s 97:83. Na zahodnem delu je Minnesota nadigrala Phoenix Suns s 120:95.

Slovenski zvezdnik Luka Dončić bo četrtič s svojo ekipo Dallas Mavericks zaigral v končnici NBA. V prvem krogu bo še tretjič v karieri izzval zasedbo Los Angeles Clippers. Ta je doslej obakrat slavila v seriji na štiri zmage. Prva tekma bo na sporedu drevi ob 21.30 po slovenskem času v Los Angelesu.

Srbski zvezdnik Nikola Jokić je z 32 točkami, 12 skoki in sedmimi podajami vodil Denver do nove zmage nad moštvom LeBrona Jamesa iz mesta angelov, ki je lani izgubil z Nuggets vse štiri dvoboje končnice. V rednem delu nove sezone pa je Denver, ki je lani osvojil prvi naslov prvaka, Los Angeles premagal na vseh treh tekmah.

Jokiću sta v napadu najbolj pomagala Jamal Murray (22 točk, 10 podaj) in Michael Porter Jr. (19 točk). Do zmage so prvaki prišli v tretji četrtini, v kateri so imeli delni izid 13:0, tekmecem pa so dovolili 18 točk. V vrstah poraženih gostov, ki so sredi zadnje četrtine znižali na 98:92, a jim domači niso dovolili preobrata, je James zbral 32 točk in imel 14 skokov, Anthony Davis pa 27.

V Minneapolisu je Anthony Edwards 23 od svojih 33 točk za zmago Timberwolves dosegel v drugem polčasu, Karl-Anthony Towns je imel 19 točk, Rudy Gobert 14 košev in 16 skokov, rezervisti domačih pa so igralce s klopi Suns nadigrali z 41:18. Toliko kot vsi pri tekmecih jih je zmogel Nickeil Alexander-Walker (18). Timberwolves so z 10 točkami dobili prvi polčas, nato pa so prednost le še poviševali. Kevin Durant (31 točk, sedem skokov) in soigralci niso našli orožja, da bi se dostojno uprli.

V New Yorku sta po 22 točk za domače dosegla člana prve peterke Jalen Brunson in Josh Hart, Miles McBride pa je vstopil s klopi za 21 točk, 13 jih je dosegel v zadnjih dveh četrtinah. Joel Embiid (29 točk, osem skokov, šest podaj), najkoristnejši igralec lige v minuli sezoni, je v prvem delu po zabijanju odšepal s parketa in je kazalo, da si je znova poškodoval že operirano levo koleno.

A se je vrnil v tretji četrtini, ko je najprej ukradel žogo in nato podal Kellyju Oubreju Jr. za vodstvo Sixers za tri točke. Embiidu, Tyreseju Maxeyju (33) in soigralcem ni uspelo dolgo ohraniti prednosti, takoj nato je Hart po dvakrat v nizu odšel na črto za proste mete in Knicks so nato nadaljevali pot do zmage.

Donovan Mitchell je v Clevelandu dosegel 30 točk, Jarrett Allen pa 16 in 18 skokov za Cavaliers, ki so vodili ves čas dvoboja proti Orlandu. Ta je imel le 33 odstotni met. Paolo Banchero je prvič zaigral v končnici za 24 točk, a so mu domači odvzeli devet žog. V zadnji četrtini so gostitelji povedli za 20 točk, Orlando se je dvakrat približal na devet razlike, tu pa so tekmeci odgovorili za zanesljivo zmago.

Liga NBA, 20. april:

Liga NBA, 1. krog končnice

Vzhodne konferenca:

Boston Celtics (1) - Miami Heat (8) /0:0/
Cleveland Cavaliers (4) - Orlando Magic (5) /1:0/
Milwaukee Bucks (3) - Indiana Pacers (6) /0:0/
New York Knicks (2) - Philadelphia 76ers (7) /1:0/

Zahodna konferenca:
Oklahoma City Thunder (1) - New Orleans Pelicans (8) /0:0/
Los Angeles Clippers (4) - Dallas Mavericks (5) /0:0/
Minnesota Timbervolwes (3) - Phoenix Suns (6) /1:0/
Denver Nuggets (2) - Los Angeles Lakers (7) /1:0/

// izid v zmagah, igrajo na štiri zmage

Luka Dončić Kyrie Irving
Sportal Kyrie Irving o kemiji z Dončićem in očitkih, da je "rak za garderobo"
Luka Dončić Kawhi Leonard
Sportal Kawhi Leonard v posebni bitki s časom
Jimmy Butler, Miami Heat
Sportal Hud udarec za Miami ob najbolj nerodnem času
Luka Dončić Dallas Mavericks Sacramento Kings
Sportal Neporavnani računi Luke Dončića
Ne spreglejte