Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
14. 6. 2016,
13.08

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Draymond Green Stephen Curry NBA Cleveland Cavaliers Golden State Warriors Kyrie Irving LeBron James

Torek, 14. 6. 2016, 13.08

6 let, 8 mesecev

CLEVELAND CAVALIERS REŠIL PRVO ZAKLJUČNO ŽOGICO GOLDEN STATE WARRIORS V FINALU LIGE NBA

Namesto da bi postala zgodovina, sta jo spisala

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
LeBron James in Kyrie Irving | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

LeBron James in Kyrie Irving sta s svojima odličnima predstavama preprečila, da bi se Golden State Warriors veselili naslova prvaka pred domačimi gledalci in se zapisala tudi v zgodovino lige NBA.

Cleveland je imel težko nalogo na peti tekmi finala lige NBA, pred katero je zaostajal s 1:3 v zmagah proti Golden Statu, ob tem pa so aktualni prvaki igrali še pred domačimi navijači v Oaklandu.

A to LeBrona Jamesa in Kryiea Irvinga ni zmotilo. Skupaj sta dosegla kar 82 točk in odločno pripomogla k zmagi Clevelanda s 112:97.

Predstavi James in Irvinga

LeBron James:
41 točk (12/22 za dve, 4/8 za tri, 5/8 PM), 16 sk., 7 podaj, 2 ukr. žoge, 2 izg. žogi, 3 blokade v 43 min.

Kyrie Irving
: 41 točk (12/17 za dve, 5/7 za tri, 2/2 PM), 3 sk., 6 podaj, 2 urk. žogi, 4 izg. žoge, 1 blokada v 40 min.

Prva soigralca v finalu z več kot 40 točkami

James in Irving sta postala prva soigralca v zgodovini finalov lige NBA, ki sta dosegla več kot 40 točk. Pred njima sta bila zadnja košarkarja, ki sta na isti tekmi v finalu presegla mejo 40 točk, Shaquille O’Neal in Allen Iverson leta 2001, vendar za različni moštvi.

Ob tem se je Irving postavil ob bok Wiltu Chamberlainu. Oba košarkarja sta edina v zgodovini finala lige NBA, ki sta v finalu dosegla več kot 40 točk in ob tem imela met iz igre 70-odstoten.

"To je ena najboljših predstav, kar sem jih videl. Na njegovih krilih smo v zadnji četrtini prijadrali do zmage," je o 24-letnem Irvingu dejal King James.

Stephen Curry bo poskušal še drugič v finalni seriji zmagati v gosteh pri Clevelandu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Stephen Curry bo poskušal še drugič v finalni seriji zmagati v gosteh pri Clevelandu. Foto: Guliverimage/Getty Images

Nova zaključna žogica za Curryja in druščino

Cleveland bo moral dobiti tudi šesto tekmo, če še želi upati na prvi naslov, Golden State pa bo imel v gosteh še drugo zaključno žogo, da ubrani šampionski prstan.

Prvaki so v polfinalu, podobno kot zdaj Cleveland, že viseli nad prepadom ob zaostanku z 1:3 proti Oklahomi, vendar se je takrat Stephenu Curryju in  druščini uspelo rešiti in spreobrniti serijo.

Na šesti tekmi bo trener prvakov Steve Kerr znova imel na voljo tudi vsestranskega Draymonda Greena, ki je moral peto tekmo izpustiti zaradi udarca Jamesa.

Novo skrb bi lahko za Kerra predstavljala poškodba kolena avstralskega centra Andrewa Boguta. Eden najboljših obrambnih igralcev Golden Stata se je poškodoval na začetku zadnje četrtine in je vprašljiv za šesto tekmo.

Ne spreglejte